Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjajni parovi

Ždrijeb Europske lige: Milan protiv Arsenala, Ćorluka protiv Vrsaljka!

Održan je ždrijeb osmine finala Europske lige u Nyonu.

Galerija Trofej Europske lige (Foto: AFP) Ždrijeb Europske lige (Foto: AFP) Trofej Europske lige (Foto: AFP) +1 Igrači Milana slave pogodak (Foto: AFP)

Danas je u Nyonu održan ždrijeb parova osmine finala Europske lige. Ždrijeb je bio otvoren, što znači da nije bilo nositelja, ali i da su klubovi iz iste zemlje mogli biti izvučeni zajedno! No to se ovoga puta nije dogodilo.

Jedino međusobno nisu mogli igrati klubovi iz Ukrajine i Rusije. U ždrijebu su bila tri ruska (CSKA, Lokomotiv, Zenit) i jedan ukrajinski klub (Dinamo Kijev), pa je prvo ždrijebom određen Dinamov protivnik, a to je bio Lazio.

Nakon toga preostalih 14 klubova smješteno je u jedan bubanj i krenulo se izvlačenjem parova.

Svakako najzvučniji par osmine finala Europske lige jest okršaj dvaju posrnulih nogometnih divova - Milana i Arsenala! Prva utakmica igra se u Italiji, a uzvrat u Londonu.

Bit će to težak udarac za momčad koja ispadne, jer im je to vjerojatno posljednja prilika da osiguraju skupinu Lige prvaka, koju im donosi osvajanje ovog natjecanja. Naime, u prvenstvu su obje momčadi daleko od mjesta koje vodi u najelitnije klupsko natjecanje, što je za tako dva velika kluba apsolutni imperativ. 

Zanimljivo, oba sastava udaljena su po osam bodova od mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

Od ostalih parova vrijedi izdvojiti okršaj Atletico Madrida i Lokomotiv Moskve, što će ujedno biti i međusobni dvoboj Šime Vrsaljka i Vedrana Ćorluke.

Domaćin finala Europske lige Lyon morat će proći hladni "pakao" Moskve (CSKA), dok će Borussia Dortmund igrati protiv Red Bull Salzburga.

Podsjetimo, otkako je UEFA uvela pravilo da osvajač Europske lige odlazi direktno u skupinu Lige prvaka, brojni veliki klubovi koji bi prije "tankirali" u ovom natjecanju i testirali svoje mlade nade sada punim gasom napadaju ovo natjecanje, jer ga vide kao priliku za plasman u najjače klupsko natjecanje, te privlačenje brojnih sponzora koji za time dolaze.

Od zvučnijih imena u ždrijebu Arsenal i Milan nalaze se u "must win" situaciji ako žele vidjeti Ligu prvaka, a u sličnoj se situaciji nalazi i Lyon, domaćin velikog finala, jer u domaćem prvenstvu zaostaje velikih šest bodova za trećim mjestom.

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su osmog ožujka, a uzvratne utakmice su tjedan dana kasnije.

Finale je 16. svibnja u Lyonu.

Parovi osmine finala Europske lige:

Lazio - Dinamo Kijev

RB Leipzig - Zenit

Atletico Madrid - Lokomotiv Moskva

CSKA - Lyon

Marseille - Athletic Bilbao

Sporting Lisabon - Plzen

Borussia Dortmund - Salzburg

Milan - Arsenal


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider