Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nova zvijezda

Zbog njega je nedavno poludio Ibra, a sada se sjajno predstavio u ''novom'' Juventusu: Uskoro stiže u Zagreb

Dejan Kuluševski zabio je prvijenac u službenom debiju u Juventusu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uspješan je bio start Andree Pirla na klupi Juventusa. U Torinu je s 3:0 poražena Sampdoria. Iako, sve osim pobjede devetorostrukog uzastopnog prvaka bila bi prava senzacija. Navijači Juventusa uživali su u pogledu na aut-liniju gdje je stajao Andrea Pirlo, njima mnogo draži od Maurizija Sarrija.

Juve je zaigrao u sastavu 3-5-2, u kojem je u obrani nedostajao De Ligt, u veznom redu zaigrao je Amerikanac Weston McKennie, dok je u napadu društvo Cristianu Ronaldu pravio Dejan Kuluševski. I dok Danilo u zadnjoj liniji i McKennie možda neće inače igrati u prvih 11, čovjek makedonskog prezimena i porijekla mogao bi se zadržati u standardnoj postavi.

Ima tek 20 godina

Naravno, riječ je o Šveđaninu Dejanu Kuluševskom, 20-godišnjaku koji je ovog ljeta stigao u Juventus iz Parme, gdje ga je posudila Atalanta. Upravo je on postigao prvi službeni pogodak za Staru damu u novoj sezoni te svoj prvijenac u prvom službenom nastupu već nakon 13 minuta igre.

Pokupio je jedan neuspješan pokušaj Cristiana Ronalda te hladnokrvno zabio u suprotni kut. Bio je to gol koji je dugo stajao kao jedini na semaforu.

gol expired Real ima veliki problem: Zidane poslao ponižavajuću poruku skupocjenom srpskom napadaču divider

Kuluševski bi prema svemu sudeći trebao biti dobar posao Juventusa. Nije stigao besplatno s 30 godina na leđima, što je bila česta praksa torinskog kluba posljednjih godina, već s 20 godina za 35 milijuna eura.

Juventus i dalje traži napadača, i dalje traje natezanje sa Suarezom i Džekom, no Kuluševski je poslao poruku da on može igrati uz Ronalda.

''Nije bilo lako, ali bila je to naša sjajna večer. Bolje da sam odmah zabio da više ne razmišljam o tome. Puno očekujem od sezone, na treningu vlada odlična atmosfera i mi želimo pobijediti u svakoj utakmici. Bit ćemo još bolji'', rekao je nakon utakmice Šveđanin.

''Pirlo je miran, vjeruje igračima i ulijeva mi veliko samopouzdanje. Ronaldo? Sjajan je, drago mi je da mi je suigrač. Kad smo vodili 2:0, rekao mi je da nije zadovoljan, da želi još više'', prepričao je Kuluševski.

Zbog njega Ibra napao izbornika

Podsjetimo, zbog njega je nedavno Zlatan Ibrahimović poludio na švedskog izbornika jer ga nije uvrstio u prvih 11 protiv Francuske u skupini Lige nacija, gdje igra i Hrvatska. Ibra je javno prozvao izbornika jer zna koliko može mladi nogometaš, koji je također sin imigranata s ovog područja.

Sljedećeg mjeseca, 9. listopada Kuluševski sa Švedskom stiže u Zagreb. Vidjet ćemo hoće li Ibrin istup i dobar početak karijere u Juventusu natjerati njihova izbornika da ga stavi među najbolje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider