Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva debitanta dobila šansu

Real ima veliki problem: Zidane poslao ponižavajuću poruku skupocjenom srpskom napadaču

Zinedine Zidane na startu sezone suočio se sa starim problemom…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je započeo novu sezonu sa starim problemima. Na teškom gostovanju u San Sebastianu Madriđani su odigrali bez golova. I nije to tako loš rezultat protiv poletne i vrlo talentirane momčadi Real Sociedada, no opet su se očitovale neke problematične stvari.

Otkako je Cristiano Ronaldo napustio Santiago Bernabeu, Real teško postiže golove. Ako se po jutru dan poznaje, Madriđani će imati problema s realizacijom i u novoj sezoni.

Karim Benzema jedini je prošle sezone imao dobru statistiku u rubrici golova, a ni on nije klasični golgeter. Tijekom karijere više je bio „paker“ nego centarfor. Vinicius Junior očito nije taj, a čini se ni Rodrygo.

Problem realizacije

Nemaju potrebnu mirnoću pred suparničkim vratima, zasad obojica puno promašuju, posebice Vinicius. Postići gol najvažnija je stvar u nogometu i najveće umijeće. Tu se pokazuje znanje, a napadač bez golova je, pa makar i krilni, kao juha bez soli.

Zinedine Zidane pokazao je kome vjeruje, a kome još uvijek ne vjeruje. Od četvorice centarfora koristio je samo jednog, Benzemu.
Iako Kraljevi nikako nisu mogli zabiti, Jović i Mayoral ostali su na klupi, dok Mariano nije ni bio u kadru.

gol expired Slomila joj nos i unakazila lice tri tjedna prije svadbe: Rekli joj prekasno divider

Zidane je radije u vatru ubacio debitante Marvina Parka (20) i Sergija Arribasa (19). Francuski stručnjak voli gurati igrače iz Realove akademije. Uz njih dvojicu u svojoj eri promovirao je još Mariana, Tejera, Yáñeza, svoje sinove Enza i Lucu, Achrafa, Óscara Rodrígueza, Quezadaa, Seoanea i Franchua.

Debi Parka i Arribasa

Kažu da Zidane jako voli još dvojicu mladaca iz omladinskog pogona Antonija Blanca i Miguela Gutiérreza. Pretpostavlja se da će i njima brzo dati šansu.

La Fabrica pod Zidaneom radi punom parom, no zasad se nitko od nabrojenih igrača nije ustalio u udarnom sastavu ili najavio neslućene mogućnosti.

Marvin i Arribas do prošle sezone igrali su za juniorsku momčad Reala koju vodi Raul Gonzalez. Ovog ljeta priključili su se prvoj momčadi i odmah na startu dobili šansu. To je svojevrsna poruka Joviću i Mayoralu što mogu očekivati ove sezone – mrvice.

„Ne razumijem Zidanea, mislim da u ovakvim utakmicama treba koristiti još jednu špicu“, prokomentirao je legendarni Santiago Canizare u emisiji El Partidazo.

Poniženje za Jovića

Zidane očito ne dijeli njegovo mišljenje. To što je ostavio Jovića na klupi čak i kada Real nikako ne može postići gol te umjesto njega ubacuje debitante da riješe utakmicu može se tumačiti ponižavajućim za srpskog napača, kojeg je Real platio čak 60 milijuna eura.  

U Realu se nadaju da će im golgetersku krvnu sliku popraviti Eden Hazard i Marco Asensijo. Jednom kada se oporave i budu spremni, a kad će to točno biti, teško je reći. Madriđani se nadaju vrlo brzo.

Trebat će im obojica nasušno jer Kraljevi šalju signale da ne namjeravaju izlaziti na transferno tržište. S ovim što imaju namjeravaju obraniti naslov prvaka i napraviti nešto u Ligi prvaka. Prvo je realno, drugo je jako teška misija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider