Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
skinuli mu dvije

Zbog izmjene zakona u Južnoj Koreji Heung-Min Son umjesto 32 godine sad ima 30

Južna Koreja uvela je internacionalni sustav računanja godina.

Son Heung-min (Foto: Afp)

Južnokorejski reprezentativac i igrač Tottenhama Heung-Min Son jučer je imao 32 godine, a danas ima 30 zbog izmjene zakona u njegovoj zemlji. Ta je zemlja odlučila uvesti internacionalni sustav više neće slaviti rođendane svakog 1. siječnja

Korejski napadač tako je iskusio jedinstvenu situaciju, kao i svi njegovi sunarodnjaci te je poslije uvođenja novog zakona o starenju, skinuo dvije godine sa svog „datuma proizvodnje“. Dosad su državljani te zemlje svakog 1. siječnja dobivali godinu na svoju dobu, a njihovi rođendani nisu se bilježili kao oni u zapadnim zemljama.

Luka Modrić i Dejan Lovren HNS se oglasio o optužnici protiv Modrića i Lovrena: Evo što je poručio divider

Iz tog razloga najbolji tamošnji nogometaš Heung Min-Son izgubio je dvije godine i sad umjesto 32 ima 30. Son se rodio 8. srpnja 1992. godine i trenutačno mu je 30, ali u njegovoj zemlji to se računalo kao da ima 32.

Ova promjena neće značiti ništa Tottenhamu jer ga oni ionako vode po njegovoj pravoj dobi.

Lovro Majer Još jedan Vatreni mijenja sredinu: Francuzi puštaju Lovru Majera divider

Zbog dosadašnje prakse pojedini su državljani, primjerice oni rođeni 31. prosinca, mogli ostariti dvije godine u dva dana, ali prema internacionalnom sustavu ostarit će samo godinu. Također, novorođenčadi se dosad računalo i vrijeme koje provedu u trbuhu pa su se rađali s godinu dana. Ta se brojka dodavala godini koju dobijete svakog 1. siječnja pa je zato Son izgubio dvije godine izmjenom ovog zakona.

Ubuduće će klinci u Južnoj Koreji kretati od nule, a godine života dodavat će im se svake godine na njihov datum rođenja…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider