Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Paklena Toumba

Zajec upozorio Modre na ono što ih čeka u Solunu: "To još nisu vidjeli, a grčka liga jača je od hrvatske"

U Grčkoj je veliku pozornost privukao uspon Velimira Zajeca na mjesto predsjednika Dinama.

Navijači PAOK-a iz Soluna (Foto: Afp)

Dinamo sutra igra uzvratnu utakmicu osmine finala Konferencijske lige protiv PAOK-a, a grčki portali intenzivno prenose riječi Velimira Zajeca, novog predsjednika Dinama, koji je igrajući za Panathinaikos sredinom 80-ih stekao status legende u Grčkoj.

Taison protiv Dinama u Maksimiru PAOK-ova zvijezda poslala poruku uoči okršaja s Dinamom: "Svaki put kad nas sruše, ustajemo sve jači i jači" divider

Dinamo je pobijedio PAOK 2:0 u Maksimiru, a Zajec je u razgovoru za grčki portal sdna.gr istaknuo da je upozorio Modre na to da ništa nije gotovo.

"U nogometu nema favorita. PAOK je fantastična momčad s vrlo jakom navijačkom bazom, dobro poznajem Toumbu. Idemo u Solun kao momčad koja ima prednost i ništa više. Vjerujem da će biti dobra i korektna utakmica. Mi smo rivali samo na terenu."

"Europa daje bodove, novac i prestiž"

Je li očekivao pobjedu Dinama od 2:0 u Maksimiru?

"Sigurno da je to rezultat dobar, ali ne znači ništa. U uzvratu moramo dati sve od sebe i pokušati proći dalje. To će nam biti jako važno. Europa daje bodove, novac i prestiž."

Kako će se Dinamo postaviti na Toumbi?

"Još uvijek ne znam što je trener odlučio, razgovarao sam s njim i igračima, borit ćemo se da zabijemo. Ne možete postizati golove ako se samo branite. Igrat ćemo svoju igru."

Bruno Petković slavi pogodak protiv PAOK-a Postava Dinama za uzvrat s PAOK-om u Solunu: Jako važna utakmica za Zajeca i novu ekipu na vrhu divider

Zajec je prokomentirao PAOK-ova talenta Yiannisa Constanteliasa.

"On je veliki talent u Grčkoj, mi imamo Baturinu koji je vrlo sličan. Obojica su veliki talenti. On je sjajan igrač, a čuo sam da je i jako dobar dečko."

"Takve tribine još nisu vidjeli"

Što je novi predsjednik Dinama rekao Modrima o atmosferi na Toumbi?

"Rekao sam im da je Toumba nešto drugo, takve tribine još nisu vidjeli. U nogometu za mene stadion igra veliku ulogu. U Zagrebu imamo lijepu navijačku tribinu, ali daleko je od terena."

Riječ-dvije o Petkoviću, dvostrukom strijelcu u Maksimiru.

"On je odličan igrač, miluje loptu, a visok je i fizički jak. Zadržali smo ga pod ugovorom, ima još godinu dana i sigurno nam je od velike pomoći. Može igrati u mnogo dobrih momčadi, ne bi trebao otići za malu odštetu."

Josip Mišić igrao je u PAOK-u, i to dosta uspješno.

"Nisam s njim osobno razgovarao, sve sam ih zajedno pozdravio. On je vrlo koristan igrač, igrao je i za PAOK i znam da ga vole. U dobroj je formi i vjerujem da će biti ključni kotačić za našu momčad u uzvratu."

"Učinili smo sve da izbjegnemo incidente"

Dinamovi navijači neće doći u Solun.

"Učinili smo sve da izbjegnemo incidente, moramo poštovati odluku UEFA-e."

Zašto nije ostao trener u Grčkoj nakon dvostruke krune koju je osvojio s Panathinaikosom 2004.?

"Promijenio sam momčad, Panathinaikos je promijenio predsjednika i tako se to dogodilo. Ja sam navijač Panathinaikosa i volim klub, ne mogu precizno odgovoriti na to."

Što kaže o današnjem Panathinaikosu?

"Vjerujem da je pobjeda u derbiju protiv Olympiacosa jako bitna. Naravno, tu su i AEK i PAOK, to su vodeće momčadi lige. Grčka liga je jaka, jača od hrvatske. Ima i momčadi poput Asterasa i Lamije gdje možete izgubiti bodove. Vjerujem da će Panathinaikos, AEK ili PAOK osvojiti prvenstvo", zaključio je Zajec.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider