Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gvardiolu preoteo nagradu

Zablistao u Katru pa pobjegao u Argentinu! Klub za sve krivi Chelsea: "To je nedopustivo, izluđuju ga"

Enzo Fernandez na meti je Chelseaja, koji ne želi isplatiti 120 milijuna eura klauzule.

Enzo Fernandez (Foto: Afp)

Pred nogometašima Benfice prvenstveni je susret protiv Portimonensea, ali čini se da je sav fokus portugalske javnosti usmjeren prema otkriću Svjetskog prvenstva Enzu Martinezu.

Portugalskom divu pridružio se prije samo šest mjeseci i eksplodirao na terenu. Sjajnim igrama brzo se izborio za mjesto u udarnom sastavu Benfice, a onda i argentinske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Imao je važnu ulogu u osvajanju svjetske nogometne krune, to mu je donijelo priznanje za najboljeg mladog igrača Svjetskog prvenstva, ali i interes europske nogometne elite.

Samuel Umtiti u francuskom dresu Kaos u Italiji: Sudac prekinuo utakmicu, a bivša zvijezda Barce teren napustila u suzama divider

Benfica ga je dovela za mizernih 12 milijuna eura, a argentinsko su čudo zaštitili otkupnom klauzulom koja kaže da Martinez može otići za 120 milijuna eura. Nije to ohladilo velikane europskog nogometa koji mogu istresti toliko novca, a kao glavni favorit spominje se Chelsea.

No čini se da i oni žele smanjiti cijenu, cjenkaju se, ali i izluđuju argentinskog nogometaša, tvrdi trener Benfice Roger Schmidt:

"Enzo je dobar dečko i izvrstan nogometaš. Želimo da ostane, ali situacija nije jednostavna. Igrao je i osvojio Svjetsko prvenstvo, ima ponude, a u igri je veliki novac. On je mlad igrač, ovo je zbunjujuće, ali mi to razumijemo", rekao je pa se osvrnuo na činjenicu da je Martinez otputovao u Argentinu:

"Nije imao dopuštenje za odlazak u Argentinu, to je nedopustivo, bit će posljedica, ali neću reći kakvih", piše portugalski Record.

Momčad Real Madrida s Edenom Hazardom Najskuplja zvijezda Reala zaprepastila Španjolsku: "To je strašno, prava katastrofa" divider

Portugalci bi već ove zime mogli zaraditi ogroman novac, ali još uvijek se ne žele odreći svog dragulja, a posebno su ljutiti na londonski klub.

"Ne želimo ga prodati, ni ja niti predsjednik, a ljudi znaju da postoji otkupna klauzula. Postoji jedan klub koji ga želi dovesti, pokušali su ga privući, ali znaju da mogu imati samo ako ispune klauzulu.

Ne iskazuju poštovanje prema nama, izluđuju igrača, pretvaraju se da mogu platiti klauzulu, a onda žele pregovarati", kazao je Schmidt i dodao da više neće odgovarati na pitanja o argentinskom nogometašu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX