Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Salve kritika

Najskuplja zvijezda Reala zaprepastila Španjolsku: "To je strašno, prava katastrofa"

Najskuplji nogometaš Real Madrida u povijesti Eden Hazard na udaru je kritika nakon još jedne razočaravajuće partije protiv niželigaša u Kupu kralja…

Momčad Real Madrida s Edenom Hazardom (Foto: Afp)

Real Madrid teškom je mukom prošao četvrtoligaša Cacerena u šesnaestini Kupa kralja. Rodrygo je postigao gol odluke u 69. minuti.

Carlo Ancelotti opravdavao je svoje zvijezde lošim terenom na stadionu Princa Filipa.

Victoria i David Beckham Svi su mislili da je lud: David Beckham zbog dvije klauzule u ugovoru stekao je bogatstvo divider

"Za mene to nije bio nogomet, to je neki drugi sport", sarkastično je utvrdio trener Reala i dobio otrovan odgovor suparničkoga kolege Julija Cobosa.

"Mislim da je baš to nogomet. Ancelotti je u godinama i siguran sam da je tijekom karijere igrao i na gorim travnjacima", zajedljivo je uzvratio trener Cacerana.

Hazard na udaru kritika

Španjolski mediji zabavljali su se prepucavanjem trenera, ali i izgledom Edena Hazarda, najskupljeg Realova pojačanja u povijesti, igrača od kojeg se očekivalo da zamijeni Cristiana Ronalda i postane nova superzvijezda Kraljevskoga kluba.

Real više ne može izdržati s Hazardom, konstatirao je As.

"Nije napravio baš ništa, to je strašno. To se više ne može trpjeti, prava katastrofa", grmio je u svojem komentaru poznati novinar Asa Tomas Roncero, koji je Belgijca nazivao Garrinchom 21. stoljeća kada je dolazio u Real iz Chelseaja.

Carlo Ancelotti i Rodrygo Ancelotti dobio porciju u "selendri", pušilo mu se iz ušiju: Opravdavao zvijezde Reala i naletio na nagaznu minu divider

No Hazard već odavno nije na toj razini. Štoviše, otkako je u Realu, izgleda katastrofalno. Iako je obećao da će se dovesti u red, opet se doima kao da nastupa na radničkim sportskim igrama.

Da je daleko od idealne fizičke spreme, već se vidjelo na Svjetskom prvenstvu u Katru. Bio je prilično zapušten i nepripremljen, a igra mu je bila još lošija.

Izgledom i još više pruženom partijom protiv niželigaša upalio je alarm u madridskom klubu.

Očajna forma

Hazardovi zagovaratelji reći će da se ne radi o neodgovornosti u brizi o fizičkoj formi, već o poremećaju metabolizma koji dovodi do nakupljanja neželjenih kilograma. Čak ako je to i istina, kako opravdati očajnu formu ocvale belgijske zvijezde?

Otkako je došao u Real iz Chelseaja, Hazard je više vremena proveo na bolničkom krevetu nego na terenu. Teško je ne posumnjati da konstantne ozljede imaju veze s lošom fizičkom formom.

Hazard u Caceresu nije nudio sliku elitnog sportaša u naponu snage. Igra je još manje sugerirala da je u formi. Ancelotti je javno opravdavao svoje razmažene zvijezde lošim stanjem travnjaka, ali u tami svoje kože teško da može biti zadovoljan Hazardovom igrom.

Pružio mu je šansu protiv niželigaša i dobio je vrlo loš odgovor. Malo je reći da Hazard nije iskoristio šansu. Nije pokušao ni zapucati na protivnička vrata.

Statistika iz noćne more

Njegova statistika u Caceresu izgleda ovako: 0 golova, 0 asistencija, 0 udaraca na gol, 0 udaraca u okvir, 0 blokiranih udaraca, 0 pokušaja driblinga, 0 ubačaja, 0 dobivenih duela, 0 prekršaja, 0 primljenih prekršaja... U svemu nula! Dotaknuo je loptu 24 puta, ukrao loptu i izgubio pet posjeda.

Belgijac je igrao do 68. minute, a čim je izašao s terena, Rodrygo je postigao gol. Možda se tako slučajno poklopilo, ali ni ta činjenica ne ide mu u prilog.

Španjolski mediji konstatiraju da je Ancelotti očajan, više ne zna što bi s njim. Real je prije četiri godine za njega isplatio Chelseaju 115 milijuna eura, a cijeli transfer s bonusima mogao bi doseći i 160 milijuna eura.

Najskuplji igrač Real

U sve treba uračunati i njegovu golemu plaću, trenutačno najveću u Realu. Na godišnjoj razini zarađuje je oko 25 milijuna eura. Prema posljednjim podacima, otkako je došao u Real, ima prosječnu plaću 475 tisuća eura tjedna.

Real bi ga se radio riješio, zamotao bi ga u celofan i dao za 10 milijuna eura, no teško da će se naći klub koji će mu ponuditi barem i približnu plaću. Hazardu ugovor istječe u ljeto 2024. i prilično je jasno da će ga odraditi do kraja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider