Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otrovan odgovor

Ancelotti dobio porciju u "selendri", pušilo mu se iz ušiju: Opravdavao zvijezde Reala i naletio na nagaznu minu

Barcelona je zamalo doživjela blamažu protiv trećeligaša u šesnaestini Kupa kralja, ali ni Real Madrid nije puno bolje odigrao protiv četvrtoligaša…

Carlo Ancelotti i Rodrygo (Foto: Afp)

Barcelona je u šesnaestini Kupa kralja na jedvite jade izbjegla blamažu protiv španjolskog trećeligaša Intercityja.

Katalonci su slomili žilavog niželigaša tek u produžetku, i to nakon što je u 90 minuta bilo 3:3. Ansu Fati postigao je četvrti pogodak i spasio Barcu.

Obrana Katalonaca izgledala je očajno. Da sve bude intrigantnije, tri je pogotka za Intercity postigao 21-godišnji Oriola Soldevile, bivši Barcelonin junior.

Xavi nervozan uoči derbija s Atleticom

Kako je Barca u prošlom kolu La Lige tek remizirala u gradskom derbiju s Espanyolom na Camp Nouu, Xavi Hernandez morao je odgovarati na nezgodna pitanja. Bila je primjetna nervoza u njegovim odgovorima.

"Naravno da ne mogu biti zadovoljan. Stvorili smo dosta šansi, ali nismo bili dovoljno odlučni u napadu, a isto tako ni u obrani. Taj nedostatak snage čini me nespokojnim, pogotovo u napadu. U obrani se to može dogoditi, ali u napadu ne može i ne smije", kazao je ljutito Xavi.

Forma njegove momčadi nije blistava, a Barcu u sljedećem kolu La Lige očekuje još jedan derbi, gostuje u Madridu kod Atletica, pa je lako dokučiti otkud nervoza.

Real teškom mukom u provinciji

Mala je utjeha za Katalonce što se u Kupu kralja nije proslavio niti njezin arhirival Real Madrid.

Kraljevski klub također je teškom mukom prošao dalje. Real je u gostima pobijedio četvrtoligaša Cacereno s tek 1:0. Gol odluke postigao je Rodrygo u 69. minuti.

Carlo Ancelotti požalio se na stanje travnjaka na stadionu Princa Filipa.

"Nije se moglo igrati. Za mene to nije bio nogomet, to je neki drugi sport. Možda je to lijepo jer daje šansu manjim klubovima da zagorčaju život velikima. To je dobro za navijače, ali isti ti navijači žele vidjeti i lijepu igru", pravdao se Don Carlo nakon utakmice.

Ancelotti dobio papren odgovor

Sarkastično objašnjenje Realova trenera nije baš sjelo treneru Cacerena Juliju Cobosu.

"Mislim da je baš to nogomet. Ancelotti je u godinama i siguran sam da je tijekom karijere igrao i na gorim travnjacima", zajedljivo je Cobos uzvratio:

"Iskreno, iznenađen sam jer je Ancelotti to rekao. Reći ću vam nešto, u prošlom kolu Real Sociedad gostovao je kod Corije na sličnom travnjaku i zabio pet komada. Sociedadovi nogometaši savršeno su shvatili što im je zadatak. U prijevodu, travnjak je jednak za obje strane", otrovno je poentirao trener Cacerena i zaključio:

"Kada je travnjak loš, momčad koja ima kvalitetnije igrače treba manje vremena i dodira da bi ukrotila loptu. Znači, to ne može biti isprika za lošu partiju."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider