Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sramota!

Kaos u Italiji: Sudac prekinuo utakmicu, a bivša zvijezda Barce teren napustila u suzama

Samuel Umtiti ljetos se iz Barcelone preselio u Lecce na posudbu.

Samuel Umtiti u francuskom dresu (Foto: Afp)

Nogometaši Leccea priredili su iznenađenje na otvaranju proljetnog dijela talijanske Serie A. U sklopu 17. kola na domaćem su terenu svladali Lazio (2:1), ali utakmicu su, nažalost, zasjenili rasistički ispad gostujućih navijača.

Sudac je zaustavio utakmicu u drugom poluvremenu zbog rasističkih povika rimskih navijača. U prvom dijelu susreta na meti navijača bio je Lamecka Banda, zambijski nogometaš, a dobar dio povika bio je usmjeren i prema bivšoj zvijezdi Barcelone, Samuelu Umtitiju.

Kada je spiker zamolio da se prestane s vrijeđanjem igrača, sudac je prekinuo utakmicu, ali Umtiti je povukao hrabar potez i zatražio da se utakmica odigra do kraja.

Momčad Real Madrida s Edenom Hazardom Najskuplja zvijezda Reala zaprepastila Španjolsku: "To je strašno, prava katastrofa" divider

S posljednjim sučevim zviždukom teren je napustio u suzama, ali i uz glasne ovacije domaćih navijača, koji su bili oduševljeni njegovim potezom.

"Na sve uvrede htio je odgovoriti igrom na terenu. Ponašao se poput pravog šampiona, rekao je predsjednik Leccea Saverio Sticchi Damiani za La Gazzettu dello Sport.

Za kraj dodajmo da se Umtiti ljetos preselio na posudbu u talijanski klub iz Barcelone, s kojom ima ugovor do kraja aktualne sezone.

Carlo Ancelotti i Rodrygo Ancelotti dobio porciju u "selendri", pušilo mu se iz ušiju: Opravdavao zvijezde Reala i naletio na nagaznu minu divider

Nekad je vrijedio 70 milijuna eura, ali zbog učestalih problema s ozljedama nije puno igrao, tako da je njegova vrijednost doživjela strmoglavi pad, kao i karijera.

Danas vrijedi tek dva milijuna eura, a 2018. godine igrao je finale Svjetskog prvenstva i s francuskom nogometnom reprezentacijom osvojio zlatnu medalju porazivši Hrvatsku.

 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider