Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dogovara se transfer

Joško Gvardiol postaje najskuplji stoper svih vremena? Stigla je nova, luda ponuda

Joško Gvardiol na meti je Chelseaja, koji ga želi vidjeti u svojim redovima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nastavlja se sumanuti šoping Chelseaja u ovom prijelaznom roku. Odlaskom Romana Abramoviča, Bluesi su krenuli u ozbiljno osnaživanje momčadi za novu sezonu.

Već su istresli 170 milijuna eura, a posljednji transfer, dolazak Wesleyja Fofane iz Leicestera, povećat će ukupni iznos na 250 milijuna eura, ali, ako je vjerovati Fabriziu Romanu, Chelsea ne misli stati na tome.

Žestoko su zagrizli za najtraženijeg Hrvata na tržištu, Joška Gvardiola i poslali ponudu u visini od 80 milijuna eura, ali iz RB Leipziga stigla je odbijenica. No teško će odoljeti novoj, poboljšanoj ponudi od 90 milijuna eura.

Pregovori su, navodno, već u uznapredovaloj fazi, a transfer bi uskoro mogao biti zgotovljen, ali Gvardiol se ne bi odmah preselio na Stamford Bridge, već sljedećeg ljeta.

Gvardiol postaje najskuplji stoper

Dogovore li se klubovi, Gvardiol bi postao najskuplji stoper svih vremena.

Na prvom mjestu je zasad Harry Maguire, koji se preselio u Manchester United za iznos od 87,1 milijuna eura. Na drugom mjestu je Virgil Van Dijk, koji je potpisao za Liverpool u transferu vrijednom 84,5 milijuna eura.

Na trećem mjestu je Lucas Hernandez, koji je obukao dres Bayerna za odštetu od 80 milijuna eura.

Dinamo sve budno prati

Sve to budno prate u Dinamu, gdje posebno trljaju ruke jer će im na račun sjesti ogroman novac.

Zagrebačka momčad ima pravo na postotak od Leipzigove zarade nad Gvardiolom, a u brojkama to izgleda ovako. Kad se od ukupnog iznosa transfera u Chelsea, 90 milijuna eura, oduzme 19 milijuna eura koliko su dali Dinamu, njemački klub dobit će čistih 71 milijuna eura.

Ali od tog iznosa zagrebačkom klubu ide čak 20 posto, što u prijevodu znači da će na Dinamov račun sjest čak 14,2 milijuna eura.

Da se nije izborila Liga prvaka, taj bi novac bio itekako potreban, no ovako je odgoda spektakularnog transfera dala dodatnu sigurnost maksimirskoj blagajni za blisku budućnost.

gol expired FOTO Nepregledna kolona ljudi na posljednjem ispraćaju oca Marka Livaje divider

Sudeći prema ovim transfernim špekulacijama, Joško Gvardiol je najvrjedniji hrvatski nogometaš u povijesti i samo je pitanje vremena kad će skinuti sve rekorde hrvatskog nogometa. Ove zime odbijena je ponuda neimenovanog kluba od 60 milijuna, ljetos 80 milijuna i pitanje je gdje je granica.

Tablica Premier liga

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider