Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostvariv plan

Xavi dobio 200 milijuna eura za prijelazni rok: Tri imena ključna na njegovom popisu želja

Španjolski mediji prenose kako Barcelonu očekuje radno ljeto.

Xavi (Foto: Afp)

Nogometaši Barcelone izvukl su se iz financijskih teškoća, "sociosi“ su glasanjem odobrili plan predsjednika Joana Laporte za prodaju TV prava i još nekih dionica kluba. Za taj posao trebalo bi sjesti 700 milijuna eura, od čega će 200 milijuna biti prebačeno Xaviju u budžet za transfere.

gol expired Dani Alves blizu novog kluba, mogao bi terorizirati Barcelonu još godinu dana divider

Poznati katalonski insajder Gerard Romero tvrdi kako je pred Barcelonom jedno od najluđih transfernih ljeta u povijesti. Poručio je navijačima „očekujte neočekivano“ jer će biti prometno na oba perona Nou Campa, odlaznom i dolaznom.

Prometno na odlaznom i dolaznom peronu Nou Campa

Na odlaznom stoje Neto, Lenglet, Umtiti, Pjanić i Braithwaite, a ne uspiju li prodati neke od njih, pokušat će sporazumno raskinuti ugovor s njima jer si to ovo ljeto mogu priuštiti.

Gavi i Vinicius Junior Real pretekao Barcelonu i potvrdio novog igrača cijene milijardu eura divider

Puno važniji za Barcinu budućnost bit će dolasci, a Xavi je navodno Laporti poručio kako su tri imena ključna u njegovom prijelaznom roku, Jules Kounde, Bernardo Silva i Robert Lewandowski. Portugalac je njegova velika želja, ali njega će dovoditi isključivo uspije li prodati Frankieja de Jonga, a to je vrlo izvjesno jer je Barca blizu prihvaćanja Unitedove ponude teške oko 80.000.000 eura.

To će dodatno podebljati njegov budžet za dovođenje novih imena i trebat će mu, jer su na njegovom popisu želja još Cezar Aspilicueta, Marcos Alonso i Raphinha.

Ostvariv plan

Kad se podvuče crta na njegove želje, čini se kako bi ovaj pakleni plan mogao i realizirati, poklope li mu se neke stvari. Prema procjenama španjolskih medija, Lewa će ga koštati 40.000.000 eura, Rafinha, između 40 i 60.000.000, Kounde također 60.000.000, a Bernardo Silva oko 70.000.000 eura.

Luka Modrić i Pedri Real i Barca igrat će El Classico u "Gradu grijeha", ovo se neće svidjeti baš svima divider

Azpilicueta i Alonso bi došli za siću jer imaju džentlmenski dogovor s Chelseajem da će ih pustiti u slučaju zadovoljavajuće ponude, Aspilicueta je već tražio transfer, a Alonso je na odlasku već neko vrijeme i čini se kako neće biti problema. 

Uspije li Xavijev plan, Barcelona bi dogodine mogla igrati u sastavu Ter Stegen - Azpilicueta, Araujo, Kounde, Alonso - Busquets, Pedri, Bernardo - Raphinha, Lewandowski, Torres.

Barcelona Barcelona (Foto: Screenshot)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider