Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAGRADILI SVOG JUNAKA

Real pretekao Barcelonu i potvrdio novog igrača cijene milijardu eura

Strijelac pobjedničkog gola u finalu Lige prvaka dobio je bogati novi ugovor s Real Madridom.

Gavi i Vinicius Junior (Foto: Afp)

Tri nogometaša do sada su u svom ugovoru imali klauzulom istaknutu otkupnu cijenu u iznosu od milijardu eura. To su Barcelonini dragulji Pedri i Ansu Fati te Realov napadač Karim Benzema.

Tko zna, možda bi takvih slučajeva bilo i više da u drugim ligama postoji zakon kojim se takva klauzula mora staviti u ugovor. Kako je to zakon samo u Španjolskoj, apsolutno je očekivano da tu predvodnici budu dva najpopularnija i najveća kluba.

Bogati ugovor za junaka

Gore spomenutoj trojci sad se priključuje i četvrti igrač, čime je Real odnos takvih ugovora doveo na 2:2. Novi ugovor, koji sadrži spomenutu otkupnu klauzulu, dobio je junak osvajanja Lige prvaka, Vinicius Junior.

To je otkrio Fabricio Romano, dodavši kako je sve dogovoreno, ali da će javno otkriveni i potpisano biti u sprnju, kad već cijeli klub bude u punom pogonu. 

Vinicius dobiva i novu plaću kojom ulazi u skupinu najvećih i najplaćenijih zvijezda kluba. Riječ je o ugovoru do 2026. godine. 21-godišnjak je do sada s prvakom Europe, kojem je pristupio u ljeto 2018. godine, bio vezan do 2024.

Barcelona i dalje lomi svoju zvijezdu

Real je tako zapravo pretekao Barcelonu, koja već par tjedana na stolu ima ugovor s takvom klauzulom, koji je ponuđen njihovom trećem mladom dragulju. Radi se naravno o Gaviju, no on još uvijek nije isti potpisao, iako se pregovori vode na svakodnevnoj bazi.

Nije poznato gdje je točno problem, ali vjeruje se da Gavijev agent Ivan De La Pena pokušava iskoristiti veliki interes drugih elitnih klubova da bi svom igraču osigurao što bolje uvjete.

Itekako je jasno da Gavi želi ostati u Blaugrani, kao i to da ga oni pod svaku cijenu žele zadržati. Tamo se zapravo događa tek cjenkanje, sve dok se obje strane ne nađu na nekoj sredini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider