Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službena potvrda

Real i Barca igrat će El Classico u "Gradu grijeha", ovo se neće svidjeti baš svima

Real Madrid, Barcelona i Juventus odradit će pripreme za narednu sezonu u SAD-u.

Luka Modrić i Pedri (Foto: Afp)

Real Madrid ponovno odlazi na ljetne pripreme u SAD, a ondje će odigrati prijateljsku utakmicu protiv najvećeg rivala, Barcelone.

Pipreme za narednu sezonu Kraljevski klub će odraditi na američkom tlu. Odigrat će tri prijateljske utakmice u tri grada, a prva na rasporedu je Barcelona protiv koje će igrati 23. srpnja u Las Vegasu.

Tri dana kasnije, 26. lipnja zaigrat će protiv meksičkog velikana Club Americe u San Franciscu, dok će posljednju utakmicu odigrati 30. srpnja protiv još jednog europskog velikana, Juventusa u Los Angelesu.

Također, istovremeno su se oglasili i Juventus i Barcelona na društvenim mrežama i podijelili sa svojim obožavateljima detalje, kako su nazvali, Soccer Champions turneje.

Real i Barcelona nisu odustali od Superlige

Zanimljivo, radi se o tri kluba čiji predsjednici još uvijek ne odustaju od omraženog projekta Superlige koji je izazvao bijes krovne europske nogometne organzacije, UEFA-e, ali i brojnih navijača.

Oni se i dalje zalažu za Superligu. Objavili su više zajedničkih izjava u kojima tvrde da je potrebno preuređenje europskog klupskog nogometa na najvišoj razini igre. Zasad nema izgleda da projekt zaživi, no očito je da ova tri kluba neće tako lako odustati.

Sačekat će povoljniji trenutak za novi pokušaj. Dotad im preostaje da rade na projektima poput predsezonske turneje u SAD-u, koja će djelomično simulirati kako bi funkcionirala Superliga.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider