Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trijumf u finalu doigravanja

Vukovar slavi veliku pobjedu i plasman u Prvu nogometnu ligu

HNK Vukovar 1991 pobijedio je Mladost iz Ždralova 2:0 i plasirao se u drugi rang hrvatskog klupskog nogometa, koji će se od sljedeće sezone zvati Prva nogometna liga...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U odlučujućoj utakmici doigravanja u 3. HNL Vukovar 1991 pobijedio je Mladost iz Ždralova 2:0 i plasirao se u drugi rang klupskog hrvatskog nogometa, koji će se od sljedeće sezone zvati Prva nogometna liga. Strijelci su bili Josip Barišić (11.) i Ivan Aleksić (60.).

Domaćin finalne utakmice doigravanja bila je Mladost Ždralovi. Igralo se na Gradskom stadionu u Bjelovaru.

Vukovar 1991 slavio protiv Mladosti i plasirao se u Prvu NL

Vukovarci su poveli u 11. minuti golom Josipa Barišića, a na asistenciju Dine Vuksana. Mladost je potom pokušala izjednačiti, imala je nekoliko dobrih šansi, domaća momčad zatresla je i gredu krajem prvog poluvremena, no na odmor se otišlo s vodstvom gostiju od 1:0.

Zlatko Dalić Izbornik Dalić gotovo izdiktirao čitav sastav za Francusku: "On je broj jedan" divider

Drugo poluvrijeme započelo je laganom inicijativom domaćih, dok su Vukovarci čekali šansu iz kontre. Rasplet utakmice dogodio se u 60. minuti kada je Ivan Aleksić na asistenciju Robina Gonzaleza povisio vodstvo na 2:0. Nakon toga splasnuo je entuzijazam igrača Mladosti i bilo je jasno da će domaća momčad teško preokrenuti situaciju na terenu.

Trener Vukovara 1991 Miroslav Bojko izmjenama je učvrstio obranu i mirno priveo utakmicu kraju. Inače, Vukovar 1991 ušao je u doigravanje kao prvak Treće HNL - Istok i bio je jedan od favorita za plasman u viši rang natjecanja.

Krenuli iz 4. ranga natjecanja prije 10 godina

HNK Vukovar 1991 nastao je na razvalinama Vukovara ’91, koji je ugašen 2012. zbog nastalih dugovanja. Novi klub krenuo je od 4. ranga natjecanja, Međužupanijske nogometne lige Osijek-Vinkovci.

Eto, nakon desetogodišnjeg postupnog rasta uspio je izboriti status drugoligaša, a kako čelnici kluba ističu, cilj je plasman u elitni rang hrvatskog nogometa, što će imati šansu izboriti već sljedeće sezone.

Ornella, djevojka Aureliena Tchouamenija U Madrid stiže još jedna "bomba": Modrićev nasljednik i Kovačev izum diže Španjolsku na noge divider

U Prvoj NL, dosadašnjoj Drugoj HNL, sljedće sezone će se natjecati Hrvatski dragovoljac, Rudeš, Inter-Zaprešić, Jarun, Kustošija, Dugopolje, Solin, Cibalia, Orijent 1919, Dubrava Tim Kabel, BSK i Vukovar 1991.

Dodatne kvalifikacije za Prvu NL, finale:

Mladost Ždralovi - Vukovar 1991 0-2 (Barišić 11, Aleksić 60)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider