Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Šutalo kreće od prve

Izbornik Dalić gotovo izdiktirao čitav sastav za Francusku: "On je broj jedan"

Utakmica Lige nacija Francuska - Hrvatska igra se u ponedjeljak od 20:45.

Zlatko Dalić (Foto: GOL.hr)

Izbornik Zlatko Dalić najavio je utakmicu četvrtog kola elitne skupine A1 Lige nacija između Francuske i Hrvatske na Stade de Franceu u Parizu koju možete pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i portalu gol.hr od 20 sati.

Na početku konferencije izbornik je otkrio tko će krenuti od prve minute protiv Francuske na vratima. Iako je prvotna ideja bila da se minutaža podijeli između Livakovića i Ivušića, tako da svaki brani dvije utakmice, čini se da će doći do promjene plana.

"Bliže smo ideji da Livaković ostane na vratima", kazao je izbornik pa dodao da njegov odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Katar ne bi trebao biti upitan:

"Ostalo je još pola godine do Svjetskog prvenstva, ali on je najstandardniji. On jest broj jedan".

Protiv Francuza s najjačim snagama

Što se pak tiče posljednje linije, Dalić je izuzetno zadovoljan prikazanom igrom Martina Erlića i Josipa Šutala koji bi mogli krenuti od prve minute u Parizu, ali zato Vatreni imaju problema s izostancima na desnom i lijevom beku.

"Znamo da će Josip Stanišić biti desni bek. Lijevi bek je upitan. Barišić ne može, za Sosu ćemo danas vidjeti, a ako ne može, onda ćemo ići s Juranovićem. Šutalo sigurno ostaje u prvom sastavu, a vidjet ćemo u kakvom je stanju Erlić".

gol expired Francuski izbornik želi pobjedu protiv Hrvatske: "To morate pitati izbornika Dalića" divider

Iz prošla dva susreta Dalić želi ponoviti angažman, pristup, trku, agresiju i motiv. Glede pak veznog reda, Hrvatska bi trebala krenuti u najjačem izdanju:

"Pokušat ćemo s najjačim snagama, u veznom redu s Kovačićem, Modrićem i Brozovićem".

Dalić želi dati šansu Sučiću

Naposljetku je bilo govora o Luki Sučiću, mladom hrvatskom nogometašu koji je igrom protiv Francuske oduševio brojne navijače:

"Spletom okolnosti nije dobio šansu protiv Danske, ali ozbiljno računamo na njega. To je i pokazao svojom kvalitetom. Problem je kod mladih igrača što ispred sebe imaju tri ponajbolja veznjaka na svijetu i moraju čekati svoju šansu", rekao je pa dodao:

"Vidjet ćemo. Htio bih još dati šansu Sučiću, da pokaže svoj talent i da se nametne", zaključio je izbornik.

Najbolji trenuci utakmice Hrvatska - Francuska

Tablica Liga nacija

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider