Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Modrić je sve promijenio"

Francuski izbornik želi pobjedu protiv Hrvatske: "To morate pitati izbornika Dalića"

Dvoboj Lige nacija Francuska - Hrvatska možete pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Susret četvrtog kola elitne skupine A1 Lige nacija između Francuske i Hrvatske igra se sutra u Parizu od 20:45.

Trenutačno u skupini vode Danci sa šest bodova, Austrija i Hrvatska imaju po četiri boda, dok su svjetski prvaci Francuzi na začelju s dva boda.

Nakon tri utakmice bez pobjede, Francuska mora pobijediti ako se želi ostati u igri za plasman na Final Four, ali i kako bi se udaljila od pada u drugi jakosni razred.

"Sutra je posljednja utakmica i želimo udružiti sve snage kako bismo pobijedili Hrvatsku i dobro završili ovaj ciklus," kazao je francuski izbornik Didier Deschamps na novinarskoj konferenciji u Parizu.

Četvrta utakmica Lige nacija u deset dana

Bit će to četvrti ogled za "Tricolore" i "Vatrene" u deset dana.

"Neću se buniti, nagomilani umor je tu za sve selekcije. Iz meča u meč smo imali problema, napustili su nas Varane, Kante i Lucas Hernandez. No, i moje kolege su u sličnoj situaciji. Neću se žaliti," rekao je Deschamps dodavši:

"Nema ništa što me nervira, svaki put se prilagođavam kako ne bih riskirao s igračima ako su jako umorni, ili ako imaju problema."

Aurélien Tchouameni protiv Hrvatske Realovo pojačanje od 100 milijuna eura otkrilo što ga impresionira kod Modrića divider

Francuske kolege su izvukle podatak kako je Dechamps otkako je 2012. preuzeo reprezentaciju koristio 100 igrača u 129 susreta, od kojih je posljednji, Ibrahima Konate, startao u petak protiv Austrije.

"Iz utakmice u utakmicu moramo se mijenjati, umor je tu za svakoga, moramo ga uzeti u obzir. Pozitivna strana je što će svi dobiti prilioku. Što se tiče budućnosti i onoga što nas čeka, to je jako dobra stvar."

Upitan Mbappeov nastup protiv Hrvatske

Osvrnuo se i na promjenu formacije od trojice do četvorice u zadnjoj liniji.

"Francuska nema jedinstven sustav igre, nisam se predomislio, ovo su različite opcije. Želio sam igrače staviti na njihovo najbolje mjesto. Nemamo jedinstven sustav, možemo ga mijenjati i tijekom utakmice. Opcije su postojale i prije. To što smo zadnje dvije utakmice igrali sa četvoricom u zadnjem redu ne znači da obranu s trojicom bacamo u smeće."

Francuske novinare je hoće li protiv Hrvatske zaigrati Kylian Mbappe.

"Očito nije 100%, bio je dogovor da odradi pola sata u Beču. Ovo je zadnja utakmica, moramo paziti sve naše snage kako bi dobro završili. Vidjet ćemo sutra," poručio je francuski strateg koji tvrdi da je ulazak Luke Modrića promijenio utakmicu protiv Danske.

Giorgio Chiellini Fotografija koja slama srca: Legenda nakon 17 godina ispraznila ormarić i napustila Juventus divider

"Bilo je teško. Puno toga se promijenilo ulaskom Luke Modrića u sredini terena. Imali su više kontrole, bili su opasniji", kazao je Deschamps pa odgovorio na pitanje novinara što misli o igri Martina Erlića i Josipa Šutala:

"To morate pitat izbornika Dalića", zaključio je.

Najbolji trenuci utakmcie Hrvatska - Francuska

Tablica Liga nacija

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider