Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigle prijave

Vlada krenula u akciju, zakuhava se u Maksimiru: Sportska inspekcija pokreće nadzor nad Dinamom

Predstavke kojima se u bitnome ukazuje na to kako sjednica Skupštine GNK Dinama od 12. prosinca prošle godine nije održana u skladu s odredbama Statuta i Poslovnika o radu Skupštine.

Samostalni sektor sportske inspekcije Ministarstva turizma i sporta zaprimio je u razdoblju od 21. prosinca 2022. do 10. siječnja ove godine više predstavki kojima se ukazuje na možebitne nepravilnosti u radu i postupanju tijela upravljanja GNK Dinamo, priopćeno je iz ministarstva.

Bakljada BBB-a na Maksimiru Egzodus s plamtećeg Maksimira, zvijezde žele napustiti Dinamo: Kad pukne, najbolje je biti daleko divider

Predstavke kojima se u bitnome ukazuje na to kako sjednica Skupštine GNK Dinama od 12. prosinca prošle godine nije održana u skladu s odredbama Statuta i Poslovnika o radu Skupštine. Također, zaključci Nadzornog odbora od 22. prosinca 2022. koji se odnose na odluke donesene na spornoj sjednici Skupštine Kluba nisu u skladu s odredbama Statuta Kluba proslijeđeni su temeljem članka 17. Zakona o sportskoj inspekciji Gradskom uredu za opću upravu i imovinskopravne poslove Grada Zagreba, tvrdi ministarstvo turizma i sporta.

Naime, odredbama članka 2. Zakona o sportskoj inspekciji propisano je kako sportska inspekcija provodi nadzor nad provedbom odredbi Zakona o sportu i temeljem njega donesenih propisa te poduzima mjere i radnje za koje je ovlaštena ovim Zakonom. Budući da pitanje sazivanja i održavanja sjednica skupštine sportskih udruga nije regulirano Zakonom o sportu, nadzor nad ispravnošću sazivanja i održavanja sjednica skupštine nije u nadležnosti sportske inspekcije.

S obzirom na to da jedna od predstavki sadrži i navode koji se odnose na možebitno postojanje zapreka za obavljanje poslova članova tijela upravljanja GNK Dinama propisanih člankom 111. Zakona o sportu te možebitnu neusklađenost općih akata Kluba sa Zakonom o sportu, na navedene okolnosti provest će se inspekcijski nadzor, a podnositelj će biti obaviješten o provedenom nadzoru i poduzetim mjerama i radnjama, tvrdi Ministarstvo turizma i sporta.

A iz Vlade su dodali da je prije nekoliko dana Ministarstvo pravosuđa i uprave slijedom zaprimljenih predstavki i sukladno odredbama Zakona o udrugama zatražilo od nadležnih tijela uprave grada Zagreba žurno postupanje po predmetnoj predstavci, potvrdio je Hini glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider