Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Važni bodovi

VIDEO Šibenik pobjegao s dna ljestvice: Nastavlja se dramatična borba za ostanak

Šibenik i Slaven Belupo otvorili su 31. kolo SuperSport HNL-a.

Šibenik - Slaven Belupo (Foto: Niksa Stipanicev/Cropix)

Nogometaši Šibenika pobijedili su Slaven Belupo (3:1) u prvom susretu 31. kola HNL-a na Šubićevcu.

Junak šibenske pobjede, tek pete prvenstvene ove sezone, bio je Karlo Špeljak, koji je krajem prvog poluvremena, u 41. i 45. minuti, postigao dva pogotka za vodstvo Šibenika 2:0. Špeljak je bio i asistent Harukiju Araiju, koji je u 66. pogodio za 3:0, dok je počasni pogodak za goste dao Arb Manaj u 73. minuti.

Šibenčani preskočili Goricu

Šibeniku je ta utakmica bila iznimno važna da zaustavi negativan niz zbog kojeg je ispustio veliku prednost u odnosu na Goricu i odmakne se, barem minimalno, od posljednjeg mjesta koje vodi u drugoligaško društvo.

Luka Vušković Vušković u Ženevi oduševio gazdu bogatog premierligaša: Procurilo koliko je spreman platiti za njega divider

Tako su se Šibenčani od starta postavili te su bili mnogo bolja momčad na terenu. U 18. i 19. minuti dvije je odlične šanse za domaćina imao Dolček, ali nije pogodio cilj, s tim da je u prvom pokušaju pogodio suparnički okvir vrata.

Nedugo nakon toga opet se uzdrmao okvir vrata Slaven Belupa, u 25. minuti to je mjesto pogodio Špeljak. Potom je svaka momčad imala po jednu dobru situaciju, a Šibenik je gosta iz Koprivnice slomio s dva pogotka na kraju prvog poluvremena.

Junak utakmice zabio dva gola i asistirao

U oba slučaja to su bile vrlo lijepe akcije, u 41. i 45. minuti, oba puta je strijelac bio Špeljak, a posebno treba naglasiti drugi pogodak, kada je Špeljak žestoko potegnuo i mrežu pogodio volejom.

Slaven Belupo angažiranije je odigrao drugo poluvrijeme, no opet su Šibenčani prvi imali prave prilike. Japanac Arai je u 58. minuti pogodio gredu iz slobodnog udarca, a isti je igrač u 66. minuti, nakon Špeljakove asistencije, pogodio za 3:0 Šibenika, čime se domaćinu širom otvorio put prema tri boda.

Juniori Hajduka VIDEO Juniore Hajduka dočekala ludnica na Rivi: Pogledajte kadrove vatrenog dočeka divider

Do kraja su gosti postigli počasni pogodak, strijelac je bio Manaj u 73. minuti, a nakon toga je domaćin mirno priveo ogled kraju. Uz utakmicu više Šibenik ima bod više od Gorice, dok je Slaven Belupo ostao na četvrtom mjestu i ima bod manje od trećeplasirane Rijeke.

U srijedu se igraju tri utakmice ovog kola, a sastaju se Osijek - Istra 1961 (15:00), Dinamo - Varaždin (17:05) i Gorica - Hajduk (19:10). Kolo završava u četvrtak susretom Rijeke i Lokomotive (18:00).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider