Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pobjeda je imperativ

VIDEO Hrvatsku koloniju u Ajaxu čeka veliki derbi: Pogledajte što su im navijači priredili

Ove nedjelje igra se veliki derbi nizozemskog nogometa između Ajaxa i Feyenoorda.

Josip Šutalo i Borna Sosa (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

Nakon europskog ispita protiv Marseillea, nogometaši Ajaxa okreću se prvenstvenim obavezama. Sutra ih čeka veliki derbi protiv Feyenoorda, a pobjeda bi svakako utišala sve glasnije kritike.

Početak sezone je sve, samo ne bajan za Kopljanike. Tek su dvanaesta momčad nizozemskog prvenstva s jednom pobjedom iz četiri susreta, a u takvoj situaciji dosta kritika trpi i hrvatska obrana. Podsjetimo, ovog su ljeta stigli Josip Šutalo, Jakov Medić i Borna Sosa za ukupan iznos veći od 32 milijuna eura.

Luka Modrić Španjolci: Amerikanci žele Messiju dovesti Luku Modrića, no postoji jedan veliki problem divider

Ipak navijači su odlučili iznenaditi svoje miljenike, stigli su na posljednji trening u velikom broju i izrazili mu podršku pred veliki derbi.

Nažalost, u velikom derbiju sigurno neće zaigrati Luka Ivanušeckoji se ozlijedio na otvaranju Lige prvaka protiv Celtica. Pretrpio je ozljedu gležnju, zbog čega će nekoliko tjedana izbivati s terena.

Arne Slot, trener Feyenoorda, je otkrio da bi Ivanušecov oporavak mogao trajati kraće od očekivanog, što znači da bi mogao biti spreman za kvalifikacijski mini ciklus Vatrenih protiv Turske i Walesa koji se igra u listopadu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider