Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JAKO POZNAT GOL

VIDEO Ovo je bio Kaiser: Pogledajte kako je u polufinalu SP-a s preko 20 metara zabio najvećem golmanu u povijesti

Jedan od najpoznatijih pogodaka Franza Beckenbauera onaj je protiv SSSR-a u polufinalu Svjetskog prvenstva 1966. godine.

Franz Beckenbauer na SP 1966. (Foto: Profimedia)

Otišao je Franz Beckenbauer, ne samo jedan od najboljih nego i najcjenjenijih nogometaša u povijesti. 

Čovjek koji je kao igrač osvojio Svjetsko prvenstvo i Europsko prvenstvo te čak tri puta tadašnji Kup prvaka, a još je uspio biti drugi i treći na svijetu s reprezentacijom Zapadne Njemačke.

Krunu karijere ostvario je 1990., kad je svoju domovinu kao izbornik doveo do titule prvaka. Prvaci kao igrač i izbornik bili su samo trojica, osim Kaisera još također ovih dana preminuli Mario Lobo Zagallo te Didier Deschamps.

Već s 20 bio je zvijezda Elfa

Prvo Svjetsko prvenstvo na kojem je nastupio ipak nije uspio osvojiti. Bilo je to ono 1966. u Engleskoj, a 20-godišnji Franz već je tada bio stup njemačke obrane i veznog reda.

No, ne samo to, već tada je pokazao ono po čemu će biti poznat, fantastičan osjećaj za dolazak iz drugog plana te nerijetko i postizanje pogodaka.

Takav je zabio u polufinalu tog prvenstva i to ne bilo kome nego Lavu Jašinu, čovjeku koji glasi za najvećeg vratara svih vremena. Jednu nakon kornera počišćenu loptu Kaiser je dohvatio na otprilike 25 metara. Krenuo u lijevo, oslobodio se sovjetskog igrača te opalio lijevom nogom.

Najveći u povijesti samo ju je popratio pogledom

Lopta je završila u samom desnom kutu Jašinovog gola, koji je krenuo prema lopti, ali ju je na kraju uspio samo ispratiti pogledom.

Zapadna Njemačka otišla je u finale, a tamo je zaustavljena od domaćina, u onoj mitskoj utakmici koje je donijela pogodak Geoffa Hurtsa za kojeg se mnogi niti dan danas ne mogu složiti je li bio regularan ili ne.

Pogledajte ovaj polufinalni pogodak Jašinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider