Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZATO VOLIMO NOGOMET

VIDEO Neopisiva drama na Mestalli: Komična reakcija vratara i golčina golobradog klinca vode Valenciju prema ostanku u ligi

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su Valencia i Valladolid, a završila je pobjedom domaćina rezultatom 2:1.

Jose Gaya i Javi Guerra (Foto: Profimedia)

Velika se borba vodi na dnu španjolske La Lige, gdje osim otpisanog Elchea svi još gaje nadu u ostanak. I pod to svi mislimo na čak šest momčadi, od kojih će dvije na kraju sezone morati napustiti elitni rang.

Dvije takve sastale su se jučer na Mestalli. Domaća Valencia, koja je u susret ušla točno na crti ostanka u ligi, te Real Valladolid, koji je od svih momčadi u spomenutoj borbi nekako bio u najboljoj situaciji.

Dva velika kiksa i nezaboravna golčina

I oni su ponudili dramu zbog kakve se nogomet voli te zbog kakve uzrokuje tolike navale emocija u cijelom svijetu.

Stvari nisu dobro krenule za momčad klupske legende Rubena Baraje. Već u šestoj minuti Moukhtar Diakhaby je napravio katastrofalnu pogrešku koja je rezultirala time da je Cyle Larin sam krenuo prema golu. Kanađanin je rutinski matirao Mamardashvilija.

Ivan Perišić Englezi opet opalili po Perišiću, a razlog je više nego apsurdan divider

Valencia je odigrala jednu od ofenzivno konkretnijih utakmica u posljednje vrijeme, ali prilike nisu završavale u golu, sve do 60. minute, kad je za 1:1 pogodio upravo tragičar Diakhaby. No, njegov pogodak donio je novog tragičara. 

U pitanju je vratar Valladolida Jordi Masip. Do pogotka je došlo tako što je Andre Almedia ubacio duboku loptu iz prekida, Diakhaby je skočio i uputio je glavom prema golu, no činilo se kako će je Masip bez problema ukrotiti. No, kad je već gotovo uhvatio loptu, on je, vjerojatno procijenivši kako ide izvan gola, odlučio podići ruke.

Lopta je, naravno, završila u mreži, a Diakhaby je počeo ludo slaviti, čime je dodatno pokazao koliko mu je teško pao kiks.

Domaći su onda napali još žešće, no nije bilo gola sve do 93. minute susreta. Tada je na scenu stupio 19-godišnji Javi Geurra, momak kojem je to bio tek treći ovosezonski nastup te koji je zapravo ušao u 89. minuti.

On je primio loptu na oko 35 metara od gola, driblingom se riješio prvog igrača, a onda je, došavši na nekih dvadesetak metara od gola, opalio i uz prekrasan let lopte pogodio točno u rašlje. 

Prekrasan pogodak, uistinu jedan od najljepših ove sezone u La Ligi i pogodak koji Valenciju vodi korak bliže ostanku. 

Najbolje trenutke te lude utakmice možete vidjeti OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider