Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ŠTO JE TREBAO NAPRAVITI?

Englezi opet opalili po Perišiću, a razlog je više nego apsurdan

Paljba engleskih navijača, ali i ponekih medija, još jednom je, ovog puta apsolutno neopravdava, usmjerena prema Ivanu Perišiću.

Ivan Perišić (Foto: Afp)

Tottenham i Manchester United odigrali su sjajan prvenstveni susret, koji je završio rezultatom 2:2. Zadovoljniji bi krajnjim ishodom trebao biti londonski sastav jer je gubio rezultatom 0:2, no uistinu je utakmica obilovala prilikama na obje strane.

Southampton Southampton ostao na dnu ljestvice: Upisali novi poraz, Ćaleta-Car odigrao cijeli susret divider

Crveni vragovi poveli su već u sedmoj minuti preko Jadona Sancha, a u 44. je drugi pogodak postigao Marcus Rashford. Momčad Ryana Masona vratila se preko Pedra Porra u 56. te Sona Heunga-Mina u 79. minuti.

Požrtvovnost Perišića nazvali glupošću

Ipak, nekako je mnogima u centru pažnje završio jedan detalj koji je prethodio pogotku Rashforda, a kao njegova centralna figura naveden je Ivan Perišić.

Naime, hrvatski nogometaš odlično je odigrao dupli pas, a onda i popratio loptu u dubinu, nakon koje je iskosa izašao pred Davida De Geu. Solidno je opalio, ali Španjolac je loptu obranio. Lopta je nakon toga došla do Victora Lindelofa, koji ju je loše pogodio i ona je krenula u korner. Ipak, Perišić je požrtvovnim klizećim startom to spriječio, nakon čega je pokušao još jednom ubaciti pred gol.

Thomas Tuchel Ludilo na Bayernovu treningu: Zvijezda ostala bez hlača, Tuchel u bijesu slomio korner-zastavicu divider

Ivanov ubačaj je blokiran, nakon čega loptu nije dobro primirio Pierre-Emile Hojbjerg i krenula je kontra Uniteda. Rashford je primio sjajnu dugu loptu Fernandeza, sjurio se prema golu, riješio se Erica Diera kao da ga nema i pogodio pod gredu.

Twitter je krivnju za taj pogodak svalio na Perišića, a pridružili su se i neki mediji. Ukratko, smatraju kako je potez kojim je spriječio udarac iz kuta bila glupost koja ih je koštala pogotka.

Kao što možete vidjeti u tvitu iznad, ali i onima kasnije u tekstu, mnogi Perišića šalju iz kluba ili čak u mirovinu, a razlog možda možemo pronaći u posljednjim napisima, gdje se spominje kako se hrvatski reprezentativac poželio vratiti u milanski Inter.

Nitko ne spominje kako je Perišić u 22. minuti s linije gola spasio čisti pogodak, kao što nitko za drugi gol Uniteda ne krivi loše primanje Hojbjerga i katastrofalno postavljenu obranu, tek se uz Perišića spominje i tragična obrambena reakcija Diera, koji je morao bolje reagirati prema Rashfordu, posebno kao jedan engleski reprezentativac.

Ali, to su Englezi, od njih smo navikli na uistinu svašta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider