Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MAJSTOR ZNA

VIDEO Jonesova završnica bila je detaljno osmišljena: Pogledajte kako ga bivši dvostruki prvak savjetuje prije borbe

Završnica borbe Jona Jonesa i Ciryla Ganea mogla bi se pripisati savjetu Henryja Cejuda.

Jones vs. Gane (Foto: Afp)

Ekspresno i dominantno, potpuno različito od onoga što je većina očekivala, savladao je Jon Jones Ciryla Ganea u borbi za UFC titulu teške kategorije, na UFC 285 priredbi.

Drake Jones prevario i "Drakeovo" prokletstvo: Glazbenoj zvijezdi donio dva milijuna dolara! divider

Napravio je to zahvaljujući vrhunskom hrvanju i osjećaju za pravi trenutak. Pokušavajući kontrolirati leđa Francuza, on je u jednom trenutku promijenio poziciju te iz nje došao do prilike završiti borbu, što je vrlo uspješno napravio.

Cejudo detaljno prezentirao ključnu tehniku

No posebno je zanimljivo vidjeti kako je riječ o akciji koju mu je vrlo detaljno objasnio Henry Cejudo. Naime, iako je Jon uz sebe u borilištu imao svoje dugogodišnje trenere Grega Jacksona i Brandona Gibsona, najveći dio priprema proveo je kod Cejuda, bivšeg dvostrukog UFC prvaka i zlatnog hrvačkog olimpijca iz Pekinga 2008.

Cejudo je na Twitter postavio snimku s treninga, gdje je Jonesu pokazivao upravo tu tehniku i to je napravio ne tako davno, s obzirom na to da se referirao na borbu između Islama Makhacheva i Alexandera Volkanovskog, održanu prošlog mjeseca.

Kao što možemo vidjeti, Jones je protiv Ganea napravio upravo ono što mu je Cejudo savjetovao, čime se Henry još jednom potvrdio kako sjajan trener i netko s potencijalom da u budućnosti stvara najbolje borce svijeta.

Cejudo se ove godine odlučio na povratak, dvije godine nakon što se umirovio s ciljem zasnivanja obitelji. To je napravio pa je odlučio još jednom se okušati. 6. svibnja, na UFC 288 priredbi, borit će se za titulu bantam-kategorije protiv Aljamaina Sterlinga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider