FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Gane trajao dvije minute

VIDEO Čudesan povratak najvećeg u povijesti: Jon Jones prvak je UFC-ove teške kategorije

Jon Jones vratio se na fantastičan način, osvojivši UFC titulu teške kategorije prekidom u prvoj rundi.

Senzacionalan program pružila je UFC 285 priredba održana u Las Vegas. Program koji je donio povratak najvećeg borca u povijesti, Jona Jonesa, i njegovo impresivno osvajanje titule prvaka teške kategorije.

Osim toga, vidjeli smo detronizaciju Valentine Ševčenko od strane neočekivane nove prvakinje, Alexe Grasso, kao i potvrdu ogromnog potencijala Shakhata Rakhmovova, ali i Boa Nickala, kao i Mateusza Gamrota, koji će vjerojatno biti budući izazivač lake kategorije.

Senzacionalni Jones pokazao da je najveći

Što reći više nego da je Jon Jones uistinu najveći i najbolji MMA borac svih vremena, posebno nakon što je postao treći borac u povijesti koji je držao titulu dvije najteže UFC kategorije.

Do teškaške je došao nakon tri godine pauze i to ekspresnim slavljen prekidom protiv Ciryla Ganea, za kojeg su mnogi smatrali kako je jedna nova generacija borca, netko za koga Jones, nazivan borcem stare škole, neće imati odgovor.

Jon Jones i Stipe Miočić VIDEO Bahati Jones prozvao Miočića: "Želite li gledati kako ću prebiti Stipu?!" divider

Tek jedna minuta trebala je Jonesu da potvrdi svoj nevjerojatni borilački IQ. Uspješno je parirao u prvim izmjenama na nogama, a onda je već pri kraju prve minute pronašao priliku za ulazak u rušenje, što je napravio.

Na podu je krenuo dominirati, dok se Francuz odmah krenuo pokušavati ustati. No, nije u tome uspio, nego je u jednom trenutku Jones došao do priliku staviti mu ruke oko vrata. U startu to nije izgledalo čvrsto, ali uskoro je takvo postalo i Gane je tapkao već prije sredine prve runde.

Senzacionalni Jon Jones novi je UFC-ov prvak teške kategorije!

Može li Stipe Miočić u srpnju zaustaviti Jona Jonesa?

Ukupno glasova:

Nova prvakinja, novi šok za fanove

Alexa Grasso nova je prvakinja UFC-ove muha kategorije, što je postala savladavši Valentinu Ševčenko gušenjem pred kraj četvrte runde borbe, u kojoj je prije svega prezentirala veliku hrabrost i samopouzdanje, protiv borkinje koju je je predsjednik UFC-a, Dana White, prije ovog eventa nazvao najboljom ikad.

Ugodno je Meksikanka iznenadila odmah na početku meča. Ševčenko je bila pomalo rezervirana i to je Grasso iskoristila. Prvi svoj pravi napad imala je tek sredinom runde, no niti prvakinja ništa nije napravila prije toga, tako da se to svakako broji, a na odličan način je i završila rundu, serijom pogođenih udaraca te se može vjerovati da je uvjerila suce kako mogu bodovati rundu u njenu korist.
Drugu rundu Ševčenko mijenja taktiku i odmah ulazi u rušenje, koje joj prolazi. Hvata bočnu poziciju i napada vrat. Grasso je to obranila, a onda se sredinom runde i ustala. Nije ipak ništa napravila, nego je došlo do još jednog rušenja i dominantnog završetka runde za Valentinu.

Ponovno Grasso dobro izgleda na početku runde, ali iskusno Valentina pronalazi novi trenutak za preuzeti kontrolu. Bolje je pogađala, a onda pred kraj runde novim rušenjem i potvrdila svoju prednost.

U četvrtoj smo dugo vremena gledali najpasivniju borbu do tada, sve do posljednje minute, kad Grasso radi nevjerojatan potez. Blokirala je Valentinin kružni udarac nogom, a onda odmah uhvatila njena leđa te odvela borbu na pod. Bila je minuta do kraja, a Meksikanka je krenula raditi na gušenju. I uspjela je, zatvorila ga je, došla do tapkanja i titule prvakinje. Kao još jedan autsajder koji je dokazao kako je zasluženo u borbi za titulu. Malo je ljudi vjerovalo u nju, ali ona najvažnija osoba je. Ona sama. Svaka čast.

Grasso šokirala svijet:

Neal dočekao treću rundu s Rakhmonovom, ali dalje nije mogao

UFC-ova nova zvijezda Shavkat Rakhmonov ušao je u oktogon s vrlo impresivnom statistikom. Naime, samo jedna od njegovih dosadašnjih 16 žrtvi ugledala je treću rundu, Geoff Neal postao je tek drugi, činilo se kako će biti prvi koji će preživjeti, međutim tapkao je pri samom kraju borbe.

Rakhmonovu je to bila 17. pobjeda u savršenoj karijeri i nastavio je svoj put ka poziciji prvog izazivača u velteru, a Geoffu Nealu ide utješna nagrada kao borcu koji je najviše pokazao protiv kazahstanskog borca, ali to mu neće puno značiti.

Rakhmonov je pametno gradio ovu pobjedu na sudačkim karticama u uvodne dvije runde, ali kad ga je Neal uzdrmao sredinom treće, krenuo je agresivno po završetak. I uspio. Svog suparnika načeo je jednim čvrstim direktom, malo ga još omekšao na žici i na isteku vremena mu zavukao ruku pod bradu te ga ugušio.

Neal se ugasio u zadnjoj minuti:

Gamrot riskirao i profitirao

Poljski borac Mateusz Gamrot i Amerikanac Jailin Turner našli su se u centru oktogona kako bi odlučili tko će nastaviti svoj uspon ka vrhu lake kategorije UFC-a, a sudac je ruku na kraju podigao ovom prvom.

Turner je stigao na ovaj meč u sjajnoj formi i seriji od pet pobjeda, između ostalih i protiv Uroša Medića, a njegovog originalnog suparnika Dana Hookera zamijenio je Gamrot i učinio to dostojno.

Uvodna runda bila je jako tijesna, ali otišla je na stranu američkog borca 10-9 zbog jednog nockdowna. Turner je bio bolji i polovicu druge runde, međutim Poljak ga je minutu do gonga uspio oboriti na tlo i tamo zadržati serijom neugodnih udaraca u glavu.

Treća je bila odlučujuća, ponovo tijesna, ali otišla je na stranu poljskog borca podijeljenom sudačkom odlukom vjerojatno zbog aktivnije borbe u parteru. Gamrot je preuzeo veliki rizik s ovom borbom jer je naknadno uskočio protiv čovjeka koji je ispod njega u rankingu, ali uspio je podići vlastite dionice i poništiti svoj poraz od Beneila Dariusha.

Gamrot tijesno dobio na bodove:

Nova UFC-ova senzacija opravdala očekivanja

Bivši trostruki sveučilišni američki prvak Bo Nickal debitirao je u UFC-u u glavnom programu i već poslije dvije i kusur minute pokazao kako je zaslužio svako slovo o njemu napisano uoči ovog meča. Bivši diplomac Dana White Conteder Seriesa Jamie Pickett tapkao je za predaju već sredinom prve runde.

Nickal je otvorio neopreznim high-kickom „za raju“, ali ubrzo je shvatio da bi bilo najbolje odigrati na sigurno pred ovakvim auditorijem. Pickett je pokušao iskoristiti Nickalov start i skočiti na njega, međutim upecao se u klinč s bivšim prvakom svijeta u hrvanju slobodnim stilom do 23 godine i to je bio početak kraja.

Čim je uhvatio Picketta Nickal ga je spustio u parter i montirao mu trokut na ruci i vratu. Oko minutu i pol je namještao predaju pa konačno dočekao prekid meča. Nickalu je ovo bila uvodna pobjeda u UFC-ovoj srednjoj kategoriji i četvrta ukupno u karijeri, a već se bori u glavnom programu elitne UFC-ove priredbe. Samo nebo mu je granica.

Nickal poslije polovice runde ugušio Picketta:

UFC 285, glavni program:

Jon Jones vs. Ciryl Gane - prisiljavanje na predaju (gušenje), prva runda

Valentina Ševčenko vs. Alexa Grasso (c) - (za pojas prvakinje u muhi) - gušenje u 4. rundi

Geoff Neal vs. Shavkat Rakhmonov (velter) - gušenje u 3. rundi

Mateusz Gamrot vs. Jalin Turner (laka) - podijeljena sudačka odluka

Bo Nickal vs. Jamie Pickett (srednja) - gušenje u 1. rundi

Poster priredbe:

Jones - Gane Jones - Gane (Foto: GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider