Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Konfuzna situacija

VIDEO Jedan gol Hajduka je priznat, a drugi ne: Pogledajte spornu situaciju iz sudačke nadoknade

Hajduk je osvojio tri boda na gostovanju kod Varaždina.

Varaždin - Hajduk (Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix)

Nogometaši Hajduka slavili su na vrućem gostovanju kod Varaždina (4:1) u sklopu 21. kola SuperSport HNL-a, ali ponovno će se pričati o VAR-u i suđenju.

Iako se radi o rezultatski uvjerljivoj pobjedi, Splićani su uspjeli slomiti otpor Varaždinaca tek u posljednjih 15 minuta susreta, i to s igračem više. Zabijali su Marko Livaja i Rokas Pukštas, i to dva puta, ali i Nikola Kalinić kojem pak nije priznat pogodak.

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade, nakon gužve u domaćem kaznenom prostoru, Kalinić se domogao lopte i proslijedio u varaždinsku mrežu, ali Jelenić je to uspio očistiti i izbaciti. No nameće se dojam da je lopta prešla gol-liniju punim obujmom i da je to trebao biti priznat pogodak.

Rokas Pukštas VIDEO Novi talent Hajduka zabio dva pogotka: Pogledajte sjajne škarice divider

Pomoćni sudac nije pokazao da je gol, VAR soba je pregledavala spornu situaciju, ali sudac Bel je na kraju samo svirao kraj susreta.

Spornu situaciju možete vidjeti OVDJE.

Slična situacija dogodila se na početku drugog poluvremena kada je Melnjak zabio gol, a također je bilo sporno je li lopta prešla gol-liniju punim obujmom. Pomoćni sudac je pokazao da jest, a VAR soba je, također, pregledavala situaciju. U ovom slučaju Bel je pokazao na centar...

Naravno, ovakve situacije bilo bi lakše razriješiti s uvođenjem nove tehnologije, ali ona baš i nije jeftina...

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider