Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nikad nije kasno"

Hajduk sjajnim videom predstavio novu devetku: Odbio je financijski jače ponude

Ljetni prijelazni rok je završio, ali Splićani su doveli novo pojačanje u napadu.

Aleksandar Trajkovski je novi igrač Hajduka, službeno je potvrdio splitski klub.

Iskusni 31-godišnji napadač potpisao je danas s Bijelima ugovor do ljeta 2025. godine s opcijom produženja za još jednu godinu. U Hajduk stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s posljednjim klubom, Al-Fayhom iz Saudijske Arabije.

Trajkovski je rođen 5. rujna 1992. godine u Skopju u Sjevernoj Makedoniji, a nogometnu karijeru započeo je u lokalnom klubu Cementarnica 55. Već ima iskustvo igranja u 1. HNL budući da je 2010. godine igrao za Inter iz Zaprešića gdje je odigrao 15 utakmica i postigao četiri pogotka prije prelaska u belgijski Zulte Waregem.

Mario Maloča Maloča uoči susreta protiv svog bivšeg kluba: “Za mene je Hajduk najbolji u Hrvatskoj“ divider

Sljedećih pet sezona proveo je u elitnom razredu belgijskog nogometa, četiri sezone je nastupao u Waregemu te jednu u Mechelenu. U Belgiji je odigrao preko 120 službenih utakmica.

Potom je prešao u Palermo koji je se tada natjecao u Serie A te se u Italiji zadržao četiri sezone. Dvije sezone igrao je u najvišem razredu talijanskog nogometa, te još dvije u Serie B nakon što je Palermo ispao u niži rang. Za talijanski klub odigrao je preko također preko 120 utakmica te je potom prešao u redove Mallorce. Dvije sezone igrao je s Mallorcom u La Ligi te jednu u Segundi (drugi razred). Nakon epizode u Španjolskoj prešao je danski Aalborg, a posljednje dvije sezone igrao je na saudijsku Al Fayhu.

Odbio financijske jače ponude

Legendarni je igrač reprezentacije Sjeverne Makedonije za koju je zabio 21 pogodak u 84 nastupa.

"Aleksandar Trajkovski je profil igrača kojeg smo ciljano tražili na tržištu. Nakon dogovora s nama dobio je još neke ponude, financijski bolje za njega, ali pokazao je karakter i odlučio se priključiti se Hajduku.

Cherif Ndiaye protiv Hajduka Nekoć igrao u HNL-u, a sad će nositi dres Crvene zvezde: Platili su ga 4 miljiuna eura divider

Polivalentan je ofenzivni igrač kojem su osnovne pozicije invertirano lijevo krilo i centralni napadač. S obzirom na to da je igrač bio slobodan u proteklom periodu, trebat će mu kraće vrijeme za adaptaciju i postizanje optimalne forme.

Riječ je o vrlo iskusnom igraču koji je standardni član reprezentacije Sjeverne Makedonije. Njegovim angažmanom našem treneru dajemo mogućnost šireg rostera igrača u ofenzivnom dijelu momčadi", kazao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius za službenu stranicu splitskog kluba.

Jedva se čeka priključiti momčadi

"Prelijep je osjećaj doći u Hajduk, sve je dobro prošlo i jedva čekam priključiti se momčadi i početi trenirati. Poznajem HNL, igrao sam ovdje prije 13 godina, sad sam se vratio i sretan sam što ću ponovno tu igrati u velikom klubu.

Aleksandar Trajkovski Tko je novi igrač Hajduka i može li biti pojačanje u borbi za naslov? divider

Imam dosta iskustva, prošao sam nekoliko jakih liga, puno nastupa za reprezentaciju te se nadam da ću pridonijeti Hajduku i ciljevima koje je klub zacrtao. Hajduk dobro poznajem, imamo stvarno dobru ekipu, svi znaju što ovaj klub znači i zaista sam sretan što ću biti dio ove priče", kazao je Makedonac nakon potpisa za Hajduk.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider