Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ČETIRI SU GODINE PROŠLE

VIDEO FIFA se prisjetila najvećeg hrvatskog gola na način kakav dosad nismo vidjeli

Na današnji dan prije četiri godine postignut je najvažniji pogodak u povijesti nogometne reprezentacije Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

11. srpnja 2018. godine prepuni moskovski stadion Lužnjiki dočekao je polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Engleske, utakmicu koja je imala dva lica; ono prvo, gdje su Englezi brzim pogotkom zatekli te onda još gotovo dodatno ugrozili Vatrene, te ostatak susreta, koji je u potpunosti pripao kasnijim pobjednicima.

Drame se svi jako dobro sjećamo, a posebno onog pogotka Marija Mandžukića, najvažnijeg pogotka u povijesti naše nogometne reprezentacije, cijele akcije, Perišiće glave, Marijeva kretanja i završnice pored noge Jordana Pickforda. Pamtimo, naravno, i slavlje u kojem je lakše nastradao meksički fotograf Yuri Cortez, a nešto teže njegova oprema.

Sve se promijenilo u djeliću sekunde

No, jedan nam je detalj možda promakao, a FIFA ga je sad odlučila staviti u prvi plan. Detalj koji nam pokazao što znači jedan dio sekunde, tj. koliko je brzo moguće doći od razočaranja do najveće euforije u životu.

Objavili su na Instagramu video u kojem je Mandžukić stavljen u prvi plan. Tako možemo vidjeti razočaranje na njegovu licu nakon što je Kyle Walker počistio ubačaj Josipa Pivarića. No, vidimo i onaj trenutak kad je primijetio da se akcija nastavlja, odnosno da je Ivan Perišić prenio loptu upravo tamo gdje ju je Mandžo pokupio i spremio. Naravno, nije nam promakao niti detalj Harryja Maguirea, koji je nakon prve akcije od Marija samo odšetao. Hvala, Harry!

Ispod teksta pogledajte kako je to izgledalo, a cijelog izvještaja ove povijesne utakmice možete se prisjetiti OVDJE.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider