Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dotaknuo se kapetana Vatrenih

VIDEO Engleska legenda tvrdi: Modrić nije trebao osvojiti Zlatnu loptu

Rio Ferdinand osvrnuo se na 2018. godinu kada je Luka Modrić osvojio Zlatnu loptu.

Luka Modrić sa Zlatnom loptom (Foto: Afp)

U nogometnim se krugovima svako malo potegne pitanje tko je bolji, Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi?  Tada će se posezati za brojkama, golovima i asistencijama, osvojenim peharima i Zlatnim loptama, a u jednom takvom razgovoru spomenut je i kapetan Luka Modrić.

Rio Ferdinand, legendarni engleski nogometaš, je tijekom gostovanja u jednom podcastu kazao da je Messi bolji od Ronalda, no tvrdi da je portugalski nogometaš jedne godine pokraden prilikom dodjele Zlatne lopte:

Luka Modrić VIDEO Dječak utrčao na teren i zagrlio Modrića: Nije se htio odvojiti od kapetana Vatrenih divider

"Bilo je to Modrićeve godine", kazao je Ferdinand.

To se odnosi na 2018. godinu kada je Modrić s kapetanskom trakom oko ruke senzacionalno odveo Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva 2018. godine protiv Francuske u Rusiji.

Tada je dobio nagradu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, proglašen je najboljim igračem godine u izboru UEFA-e, te najboljim igračem svijeta u izboru FIFA-e. Šlag na kraju bilo je suvereno osvajanje Zlatne lopte, Modrić je tada skupio 753 boda, a drugoplasirani Ronaldo je dobio 476 bodova.

Hajduk - Omladinac Ovo se Hajduku nije dogodilo 47 godina: Mogu li srušiti rekord trofejne generacije? divider

Osim što je osvojio srebro s Vatrenima, Modrić je imao sjajnu sezonu na klupskoj razini. U sezoni 2017/18. s Real Madridom je osvojio Ligu prvaka, španjolski Superkup, europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider