Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Pogled na Euro

Dalić ima sedmoricu veličanstvenih: Vatreni trebaju centarfora koji zabija u nizovima

Hrvatska je nakon pobjede nad Armenijom u Erevanu u poziciji da već idući mjesec osigura plasman na Euro 2024.

Zlatko Dalić je pobjedom protiv Armenije dostigao Slavena Bilića po broju pobjeda na klupi nacionalne vrste. Ova 42. pobjeda u Dalićevoj eri došla je s minimalnih, ali potpuno zasluženih 1:0 u kvalifikacijskoj utakmici protiv neugodne Armenije. Hrvatska je sada u poziciji da već idući mjesec osigura Euro.

Emre Can i njemački reprezentativci Njemačka gori, legenda izvrijeđala Elf i veliku zvijezdu: "Kad ga vidim tako bahatog, a igra isto s*anje" divider

Kakva je sada situacija na ljestvici naše skupine, kako stojimo u borbi za plasman na Euro, i kako je u ovom ciklusu Zlatko Dalić birao igrače, donosi Stipe Sladoljev.

Hrvatska se pobjedom u Armeniji vratila na prvo mjesto u skupini, i to s utakmicom manje od svih ostalih. Deset bodova imamo i mi i Turska. Pa Armenija i Wales po sedam, a Latvija je na nuli. Na Euro idu prve dvije ekipe, pa bi Hrvatska trebala osigurati plasman prije zadnjeg kola.

Evo procjene kladionica u ovom trenutku. Po njima: Hrvatska je s 90 posto osigurala jedno od prva dva mjesta! Jako vjeruju i Turskoj, s oko 75 posto. A Walesu i Armeniji ostalo je znatno manje šanse. Nas čekaju četiri utakmice do kraja: uzvrati sa sva četiri rivala u skupini.
Pogledajmo stoga i kako stojimo igrački u ovom trenutku.

Ovo su sedmorica kojima izbornik Dalić najviše vjeruje u ovim kvalifikacijama: igraju svaku utakmicu, do kraja ili gotovo do kraja. U sredini i ofenzivi, to su prekaljene klase: Modrić, Brozović, Perišić i Kramarić. Pa Livaković na vratima. A posebna vrijednost je mladi stoperski par Gvardiol - Šutalo, zalog za čitavu eru "vatrenih" pred nama.

Vjerojatno najintrigantnija je priča oko napadača. Ovo su naši strijelci u ovim kvalifikacijama. Kramarić je zabio najviše: tri gola! A igra najčešće desno krilo, povremeno i špicu. Petković je postigao dva pogotka, kao i Kovačić! A Pašalić i Ivanušec po jedan.

Tražeći igrače kojima su golovi glavni zadatak, izbornik je najviše koristio Kramarića, čak 319 minuta. Petković je drugi, s dvostruko manje vremena u igri. Petar Musa dobio je 72 minute, Marko Livaja 53, ali njega zasad (zbog lipanjskih incidenata!) nema. A mlade nade, Dion Beljo i Matija Frigan (iako pozivani!), još nisu dobili ni minute.
Stoga, evo kakvu sezonu navedeni napadači zasad imaju u klubovima.

Petković i Livaja zabili su najviše, po četiri pogotka, ali i odigrali su i najviše utakmica. Kramarić je postigao tri pogotka u samo četiri utakmice. A Frigan, Beljo i Musa imaju po dva gola u Belgiji, Njemačkoj i Portugalu. Ne može se reći da su u lošoj formi.
Stoga, bit će zanimljivo vidjeti idući popis Zlatka Dalića, a objavit će ga za manje od dva tjedna. Bit će to popis za nove dvije utakmice u kvalifikacijama: Tursku u Osijeku 12-og listopada, i Wales u Cardiffu, 15-og listopada. Sve uz prijenos na Novoj TV.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider