Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Savez sumnja u odluku"

VIDEO Liječnik komentirao Vuškovićevu suspenziju: "Bojim se da je to ravno nuli"

Mario Vušković dobio je dvije godine suspenzije zbog pozitivnog dopinškog testa.

Zanimljiv i neobičan slučaj Marija Vuškovića već mjesecima okupira pažnju i domaćih i stranih medija. Kako je moguće da sportaš od 21 godine koji puca od energije bude pozitivan na eritropoetin - tvar koja se koristi za povećanje izdržljivosti i snage?

Iako su mnogi mislili da će biti oslobođen optužbi, Mario je kažnjen s dvije godine suspenzije. I što dalje?

Odvjetnički tim, koji predvodi Nijemac Joachim Rain, intenzivno radi na žalbi. Zbog osjetljivosti same teme Rain nam se zahvalio i poručio kako još uvijek ne želi pred kamere.

Proces pun nelogičnosti

Uvjereni u njegovu nevinost, iza Marija su stali apsolutno svi - obitelj, bivši klub Hajduk, HSV, Hrvatski nogometni savez jer nelogičnosti u njegovu slučaju samo se redaju.

Na njegovu tijelu nisu pronađeni tragovi uboda, a EPO se unosi isključivo intravenozno. Poligraf je prošao, no to sud ne priznaje. Dobio je dvije godine suspenzije, a prema pravilniku saveza predviđene su isključivo četiri. Sud je već nudio nagodbu, što upućuje na to da su dokazi koje posjeduju manjkavi.

Slaven Bilić Fabrizio Romano: Slaven Bilić kandidat je za vruću klupu europske reprezentacije! divider

Reporter Ivan Forjan za Dnevnik Nove TV razgovarao je s doktorom Tomislavom Madžarom:

"Kazna od dvije godine za upotrebu EPO-a kazna je koja sugerira da i sam Njemački nogometni savez nije siguran u svoju odluku i definitivno da sumnja u nekakav ljudski faktor ili proceduralnu grešku prilikom obrade uzorka. Bojim se da je njihova mogućnost pogreške i priznavanja pogreške ravna nuli", rekao je doktor Tomislav Madžar, specijalist sportske medicine.

Savez nije siguran u svoju odluku

U tom slučaju, kaže Madžar, dopinška agencija ide protiv sebe i baca sjenu na sve presude koje je dosad donijela. Zato bi, ističe, kvalitetna žalba smanjila Vuškovićevu suspenziju, pa bi na teren, u najboljem slučaju, Mario možda mogao i početkom sljedeće sezone.

"Imate redovne, izvanredne kontrole, UEFA-ine kontrole, domaće i nestvarno zvuči da bi netko stavio na kocku cijelu svoju karijeru zbog nedozvoljenog pripravka."

Vratimo se na početak - pogotovo ne mladi reprezentativac i standardni stoper njemačkog velikana u naponu snage. Rok za podnošenje žalbe istječe ovog tjedna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider