Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Evo o čemu se radi

Mario Vušković odbio ponudu Njemačkog nogometnog saveza!

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Mario Vušković čeka presudu o dopinškom slučaju.

Mario Vušković (Foto: Marko Jurinec/Pixsell)

Mario Vušković, mladi hrvatski nogometni reprezentativac, odbio je zanimljivu ponudu Njemačkog nogometnog saveza (DFB-a) u dopinškom slučaju, koji se s velikim zanimanjem prati u hrvatskim i njemačkim medijima.

Prošlog tjedna održano je treće saslušanje pred sudom u Frankfurtu, očekivala se konačna presuda za 21-godišnjeg člana HSV-a, ali sudac Stephan Oberholtz odlučio je uzeti još malo vremena za donošenje odluke.

U pitanju je veliki ulog, tako da se ne želi žuriti. Presudu će dostaviti pisanim putem u roku od dva tjedna, a sada se pojavila informacija da su iz Saveza ponudili Vuškoviću suspenziju na period kraći od godinu dana, ali tim hrvatskog braniča to je odbio, piše Abendblatt.

Mnogi su uvjereni u njegovu nevinost

Vuškovićev odvjetnik vjeruje da je on nevin te da će to pokazati i rezultati trećeg uzorka, odnosno uzorka C.

Podsjetimo, Vušković je jesenas bio pozitivan na dva dopinška testa (uzorci A i B), koji su pokazali da je uzimao supstancu EPO, ali pri uzimanju uzorka dogodilo se nekoliko pogrešaka koje bi mogle utjecati na točnost rezultata.

Zbog toga je sudac naredio uzimanje trećeg uzorka, ne bi li se otklonila svaka sumnja u točnost rezultata. Također, danas je procurio dio svjedočenja hrvatskog braniča pred sudom u Frankfurtu:

Mario Vušković Nijemci otkrili što je Mario Vušković rekao pred sudom: Njegovi jecaji odzvanjali su dvoranom divider

"Nevin sam. Ja, moja obitelj i odvjetnici radimo na tome da to dokažemo. Svaki dan se nadam da će ovoj noćnoj mori doći kraj, ali najviše me strah da se to sutra može dogoditi nekom drugom sportašu", tiho je kazao na hrvatskom jeziku, prenosi Frankfurter Allegmeine pa dodaje da su se njegovi jecaji mogli čuti preko zvučnika u dvorani kampusa DFB-a.

U najgorem scenariju Vuškoviću je prijetila četverogodišnja suspenzija, ali to se, po svemu sudeći, neće dogoditi. Dobije li suspenziju, branič i njegov tim neće to prihvatiti. Žalit će se i tražiti pravdu na višoj instanci.

U svakom slučaju, nadamo se pozitivnom epilogu za hrvatskog braniča...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider