Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veteranska liga

Bivši hrvatski asovi igraju za gušt: "Treće poluvrijeme je najvažnije"

Veteranska liga Grada Zagreba ove sezone nudi posebnu atrakciju.

Dario Šimić i Jerko Leko (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Jedino u Veteranskoj ligi Grada Zagreba možete vidjeti kako Dario Šimić čuva Jerka Leku, kako Mihael Mikić kao u starim danima namješta šanse Silviju Mariću te kako se u svemu tome snalazi veliki Josip Šimunić.

"Baš lijepo da smo se nekako svi zajedno skupili. Onda je zezancija u svlačionici tko kako izgleda, tko kako igra, tako da evo, super!" ističe Dario Šimić.

Jerko Leko dodaje:

"Evo, čim sam prestao sa seniorskim nogometom, odmah se aktivirao. Vidimo da je Rudeš okupio odličnu zbirku bivših reprezentativaca, tako da mislim da je to pokazatelj da smo stvarno veteranski nogomet digli na jednu veću razinu."

Sandra Perković i Denia Caballero (Foto: AFP) Sandra Perković osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi divider

Mihael Mikić pojašanjava:

"Mislim da je to jedna lijepa priča, da su se opet nogometaši uhvatili nogometa, a da nisu raspršeni po teniskim terenima, kuglanama ili ne znam čemu."

Pa tako zagrebačkim nogometnim travnjacima sada trče zaista velika igračka imena.

U Rudešu su osim Šimića i Mikića, tu između ostalih još Ivica Olić i Josip Šumunić, te Ognjen Vukojević i Silvio Marić. Dres Lokomotive, pak, nose Nikola Pokrivač, Frane Čačić i Jasmin Agić. Momčad Sigeta predvode Edin Mujčin i Dario Krešić, a Cro docsa Hrvoje Čale i Tomislav Dujmović, dok za Jarun igraju Miljenko Mumlek i Sergej Jakirović.

Josip Šimunić poručuje:

"Svi mi volimo nogomet i jako mi je drago da su se sve momčadi u veteranskoj ligi pojačale, svi žele pobijediti, a na kraju krajeva, bitno je da se malo i družimo i to je najvažnije u tome svemu."

Robert Whittaker (Foto: AFP) Veliki obračun u Australiji: Prvak protiv neporaženog izazivača bori se na velebnom stadionu divider

Je li ono treće poluvrijeme onda i najvažnije?

"To često bude najvažnije", sa širokim osmijehom uzvraća Šimunić.

Leko se ubacio:

"Nije bilo trećih poluvremena u profesionalnoj karijeri. Sad ih ima i sad je to možda i najbitniji dio ovog druženja."

I to je onaj najveći gušt?

"Pa je, najveći gušt. Mislim, nogomet je jedno, malo održavamo formu i natjecateljski duh, tko je bio pravi sportaš, mora ga imati, da se za nešto malo borimo, ali prije svega je opuštanje i gušt. Evo, vidjeli smo u Poreču, gdje smo osvojili to prvo mjesto, bilo je stvarno lijepo i svi smo se družili i zabavljali", rezimira.

Žiga Frelih (Photo: Igor Kralj/PIXSELL) Senzacija u Puli: Vratar postigao gol za remi u posljednjim sekundama divider

No, da ne bi bilo zabune, ima tu itekakvog pozitivnog sportskog rivalstva. Šimunić ističe:

"To je uvijek zdravo. Nama je drago da smo pobijedili, imali smo i malu prednost jer je Lokomotiva ovaj vikenda igrala 6-7 utakmica u hrvatskom prvenstvu. Čestitamo Lokomotivi što su postali prvaci Hrvatske, ali to nam je bila mala prednost, ali uvijek je lijepo pobijediti prvaka."

Rudeš je na kraju pobijedio novopečene prvake Hrvatske rezultatom 1:0.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider