FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Miljenik domaće publike

Veliki obračun u Australiji: Prvak protiv neporaženog izazivača bori se na velebnom stadionu

Nova TV i GOL.hr donose vam UFC 243 spektakl na kojem su glavne zvijezde Robert Whittaker (c) i Israel Adesanya.

Robert Whittaker (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Na stadionu Docklands u Melbourneu prije četiri godine održan je najposjećeniji UFC u povijesti, s čak 56 tisuća gledatelja.

Sutra navečer tamo će nastupiti domaći borac, Robert Whittaker, i njegov protivnik, Israel Adesanya.

Whittaker brani naslov prvaka u srednjoj kategoriji.

"Osjećam da publici u Melbourneu dugujem šou. Vratio sam se ovamo s još većom borbom, s još iščekivanijom, i zbog toga sam oduševljen. Radujem se tome što stvaram UFC-ovu povijest i donosim najveću borilačku priredbu u ovaj dio svijeta", kaže Whittaker.

Adesanya nokautira Whittakera (Foto: GOL.hr) Israel Adesanya novi je kralj UFC-ove srednje kategorije: Brutalno nokautirao prvaka Whittakera! divider

Whittaker je miljenik domaće publike, prvi Australac prvak UFC-a!

A njegov protivnik je Nigerijac, ali koji živi na susjednom Novom Zelandu, Israel Adesanya. On još nema nijedan poraz u karijeri, i izrastao je u najjačeg mogućeg izazivača.

"Karijeru sam počeo kao 'journeyman' ('prolaznik'). Pretpostavljalo se da će me drugi mlatiti. Ali onda su shvatili da me baš i ne mogu namlatiti. Borio sam se više od 20 puta, pametno, i ostao sam zdrav. I tako sam nastavio i u UFC-u", kaže Adesanya.

Za razliku od njega, prvak Whittaker upravo se vraća nakon pauze zbog operacije. Posljednji put borio se prije 16 mjeseci!

Manchester United (Foto: AFP) Jedan od najgorih ManUtd-a u povijesti: Solskajeru uspjelo što Fergusonu nije u 27 godina divider

"Osjećam se apsolutno sjajno. Nakon operacije fokusirao sam se na svoje zdravlje, kondiciju, snagu... I mogu iskreno reći da sam bolji nego ikad", ističe Whittaker.

Whittaker je do operacije imao niz od devet pobjeda zaredom! Ali sad ga čeka vjerojatno najbolji udarač srednje kategorije.

"Moj savjet je rušenje. Ako on želi obaviti posao, neka me ruši. To još nitko nije uspio. A ako želi ostati na nogama, ja volim borbu na nogama, idemo se potući. Ali ja bih ga savjetovao da me drži na tlu. Dođite 6. listopada!" poručuje Adesanya.

Izravan prijenos je na portalu Gol.hr u noći sa subote na nedjelju u 4 sata, a Novoj TV u nedjelju navečer.

Glavni program UFC-a 243:

Robert Whittaker - Israel Adesanya (za titulu)

Al Iaquinta - Dan Hooker

Tai Tuivasa - Serghei Spivak

Luke Jumeau - Dhiego Lima

Holly Holm - Raquel Pennington
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider