Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Negledljivo

Jedan od najgorih ManUtd-a u povijesti: Solskajeru uspjelo što Fergusonu nije u 27 godina

Navijači Manchester Uniteda ponovno proživljavaju teške trenutke. U biti, od odlaska Alexa Fergusona nisu uspjeli dočekati trenera koji će barem donekle gajiti sustav legendarnog Škota.

Manchester United (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Manchester Uniteda su u drugom kolu Europske lige odigrali 0:0 protiv AZ Alkmaara te nakon dva kola imaju poprilično skromnu gol-razliku od 1:0. Međutim, problem je u tome što Solskjaerov United već neko vrijeme ne igra ništa posebno.

U prvenstvu ManUtd drži loše deseto mjesto s velikim zaostatkom od 12 bodova za vodećim Liverpoolom. No kad se pogleda na broj postignutih golova, situacija je još gora. Unatoč tome što su mu dosuđena već četiri jedanaesterca, United je u sedam kola uspio zabiti samo devet golova. Gotovo pola od toga u prvom kolu protiv Chelseaja, kad je imao više sreće nego pameti.

Stvar je u tome da se jedna ili dvije loše utakmice mogu zakamuflirati, ali cijela sezona nikako. Ako ne postoji vizija igre s jasno podijeljenim ulogama, neće biti dobro. I upravo to je počelo isplivavati na površinu.

Drama u Gradačcu (Foto: SportSport.ba) Drama u BiH: Sudac "zarobljen" na stadionu, jedva je napustio grad pod pratnjom policije divider

United je u posljednjih deset gostujućih utakmica postigao samo pet golova. Najgori takav niz od 1984. godine. Ne samo to, Crveni vragovi u zadnjih deset gostujućih utakmica u svim natjecanjima nisu upisali ni jednu pobjedu (četiri remija i šest poraza), što je zabrinjavajuće.

Da je vrijeme za alarm na Old Traffordu govori i podatak od 15 postignutih golova u posljednjih 18 natjecateljskih utakmica. Najgori niz u periodu od 18 utakmica od listopada 2007., kada je također postignuto samo 15 golova. Ali nakon toga je uslijedio veličanstven niz od 44 gola u idućih 18 utakmica te je na kraju sezone osvojena Premierliga.

Na stranu što ManUtd više nije konkurentan za trofeje kao nekad, puno veći problem je jako slaba napadačka igra i efikasnost. Pogotovo kad se uzme u obzir koja količina novca je potrošena nakon Fergusonovog umirovljenja. Ono čime je Solskjaerova družina dotaknula dno je da u zadnjoj utakmici Europske lige protiv AZ Alkmaara nije uputila udarac u okvir vrata, prvi put u svojoj povijesti u tom natjecanju.

Boksačica poljubila protivnicu na vaganju (Screenshot) Atraktivna boksačica poljubila suparnicu u usta, uslijedio je sasvim drukčiji odgovor divider

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider