Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
otvorio dušu kataloncima

Veliki intervju Danija Olma: Ne žali za odlaskom iz Barce, voli Zagreb i ne razmišlja o transferu

Olmo nakon sjajnih igara za Dinamo sve više privlači pozornost najvećih španjolskih sportskih medija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrač Dinama Dani Olmo slobodne dane iskoristio je za posjet rodnoj Terrassi, gradu udaljenom 20-ak kilometara od Barcelone.

Nakon sjajnih jesenskih igara za Dinamo, Olmo sve više privlači pozornost španjolskih medija, a novinari katalonskog Sporta iskoristili su priliku i napravili opsežan intervju s 20-godišnjim igračem velikog potencijala.

Olmo je još kao 16-godišnjak stigao u Dinamo iz čuvene Barcine akademije La Masije. Taj je potez bio poprilično iznenađenje, ali na kraju se pokazao dobitkom i za Olma i za Dinamo.

''Ne žalim zbog te odluke. Bila je to najteža odluka jer sam napustio jedan od najboljih klubova svijeta, ali sada sam dobro i sretan sam, prilagodio sam se jako dobro, od prvog dana dobro su me tretirali. Sretan sam u Zagrebu", rekao je Olmo za Sport.

Pun pohvala za trenutnu momčad Dinama

''Nije to bila laka odluka, ali gledajući sportski dio, mislim da je to bilo najbolje za mene", dodao je i otkrio da mu nedostaju prijatelji, ali i da je naučio hrvatski te da mu se sviđa Zagreb.

"Zagreb je glavni grad s mnogo ljudi, gotovo kao Barcelona. Miran je grad i jako mi se sviđa, ugodno je tamo živjeti", rekao je.

Bayern oduševio hrvatske navijače: Njemački velikan objavio zahvalu na hrvatskom Bayern (Foto: AFP) Bayernova čestitka (Foto: Bayern/Facebook) Niko Kovač (Foto: AFP)

Olmo je bio jedan od ključnih igrača u pohodu na famozno europsko proljeće koje je Dinamo čekao 49 godina. Za trenutnu momčad ima samo riječi hvale.

"Jako sam sretan i na individualnoj i kolektivnoj razini. Prvi dio sezone prošao je jako dobro, ali još nas čeka šest mjeseci, moramo nastaviti jako raditi", rekao je i dodao da je atmosfera u momčadi sjajna.

"Tko ne bi volio igrati u Barci..."

"Složili smo jako dobru grupu ne samo nogometaša nego i ljudi. Odlično se slažemo na terenu i izvan njega, to se reflektiralo i na igru."

Očekuje se da će upravo Olmo biti sljedeći veliki Dinamov transfer, a njegovo je ime podcrtano u bilježnicama mnogih skauta, pa tako i Barcinih.

"Barca je klub koji ću uvijek nositi duboko u sebi. Igrao sam tamo šest godina i privržen sam klubu. Povratak? Jednog dana, zašto ne, vidjet ćemo što budućnost nosi. Barca je jedan od najboljih klubova svijeta, tko ne bi volio tamo igrati..."

Ipak, Olmo povlači kočnicu oko mogućeg transfera, u Barcu ili negdje drugdje. Fokusiran je na nogomet i ne brine se o odlasku.

"Ne uvlačim se previše u ta pitanja, za to su zaduženi moj otac i agent. Fokusiran sam na svoj dio posla, igranje nogometa", zaključio je.

Real traži pojačanja za lov na Barcu: Petorica napadača na meti Madriđana! Petorica u fokusu Reala - Mauro Icardi, Timo Werner, Krzysztof Piatek, Fernando llorente i Bas Dost (Foto: AFP) Mauro Icardi i Wanda Nara (Foto: AFP) Mauro Icardi i Gianluigi Donnarumma (Foto: AFP) +3 Timo Werner (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider