Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što će odlučiti pep?

Velika prilika za Dinamo: City bi mogao zaigrati s ovih šest mladića, jedan već potvrđen

Dinamo u srijedu dočekuje Manchester City u 6. kolu Lige prvaka.

Galerija Phil Foden (Foto. AFP) Phil Foden i Raheem Sterling (Foto. AFP)

Hrvatski prvak ima nevjerojatnu priliku izboriti nokaut-fazu Lige prvaka. Dinamo je u igri za prolaz skupine u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka i sama ta činjenica već je fenomenalan uspjeh.

No zadatak Modrih nije nimalo lagan, baš naprotiv. Na Maksimir u srijedu stiže dvostruki uzastopni osvajač Premierlige, moćni Manchester City, parni valjak Pepa Guardiole. Dinamu čak ni pobjeda nije dovoljna, treba im i da Atalanta zaustavi Šahtar u Ukrajini.

Realniji, ali i dalje odličan scenarij jest treće mjesto nakon sinoćnjih ogleda. Tu navijači Dinama moraju navijati da Atalanta ne pobijedi Ukrajince. Ako Talijani slave u gostima, a Modri ne sruše City, europska je sezona gotova.

Ima li Dinamo šanse protiv Manchester Cityja

Još prije dva mjeseca očekivalo se da će Englezi do maksimirske utakmice već osigurati prvo mjesto, što se i dogodilo. Trebao je City doći s B-sastavom na jednu sasvim nevažnu utakmicu između prvenstvenih dvoboja s Man Unitedom i Arsenalom.

I da, City će u srijedu od 18:55 istrčati u kombiniranom sastavu, javljaju engleski mediji, unatoč izjavama Pepa Guardiole kako će poštovati suparnike i samo natjecanje.

gol expired Klopp posramio prevoditelja na presici: "Ovo je sr...! Radi to kako treba. Nije tako teško" divider

No ipak se nešto promijenilo u odnosu na ono što smo svi očekivali. City je u velikoj krizi, što je dobro, ali i loše za Dinamo. Iz aviona je vidljiva ranjivost Guardiolina stroja koji je potpuno raštiman u posljednja dva mjeseca. Prvo ga je načela Atalanta remijem u Ligi prvaka, pa nokautirao Liverpool. U posljednjih sedam utakmica slavili su samo dva puta.

I baš zato City ne želi izgubiti na Maksimiru. Bio bi to nastavak velike krize i treća utakmica u nizu bez pobjede u Ligi prvaka, natjecanju na koje bi se mogli fokusirati ove godine s obzirom na to da je Liverpool odmaglio na nevjerojatnih 14 bodova prednosti u prvenstvu.

Situacija se promijenila, ali ipak se očekuje kombinirani sastav

Motiv će, dakle, ipak biti veći nego što se očekivalo za utakmicu kod Dinama. Guardiola će se, pretpostavljamo, zbog toga mnogo bolje pripremati za ovu utakmicu, ali opet, City će istrčati u sastavu bez nekoliko najvećih zvijezda.

Engleski mediji javljaju kako bi mnogi mladi igrači mogli isprobati maksimirski travnjak. Točnije, njih čak šestorica, a potvrđen je za startnih 11 ljubimac navijača Phil Foden. Za njega smo nekako od početka mislili da je siguran starter, no tko su ostali?

Može li Dinamo srušiti veliki City za prolaz u osminu finala?

Ukupno glasova:

Mladići koji kucaju na vrata prvih 11

City ima ogromnih problema u obrani. Laportea nema već duže vrijeme, a opet problema s ozljedom ima John Stones. Fernandinho će vjerojatno dobiti omjer pa bi uz Otamendija u srcu obrane mogao zaigrati Eric Garcia, 18-godišnji Katalonac otet iz La Masije.

Taylor Harwood-Bellis još je mlađi stoper i bilo bi suludo obojicu staviti u prvih 11, no treba reći da je taj stoperski par tinejdžera već zaigrao u Liga kupu u rujnu.

Uz Fodena, navijači obožavaju i mladog Tommyja Doylea, igrača čiji su čak dva djeda u prošlosti nosila Cityjev dres. Već je odigrao dobro u Liga kupu protiv Southamptona i mogao bi zamijeniti neke od glavnih zvijezda u veznom redu.

Sergio Aguero mogao bi biti spreman za Dinamo, ali bio bi to veliki rizik u ovakvoj utakmici. S druge strane, Gabriel Jesus odigrao je nekoliko utakmica u nizu. Zamjena bi mogao biti još jedan 18-godišnjak iz Barcelone, Adria Bernabe. Teško će dobiti priliku od starta, ali možda ga vidimo pred kraj utakmice.

Ian Carlo Poveda ima mnogo veće šanse za start. Ako na jednom krilu vjerojatno bude Riyad Mahrez, na drugom bi umjesto Sterlinga lako mogao zaigrati ovaj 19-godišnjak rođen u Engleskoj. Produkt je Cityjeve škole, ali i Barcine La Masije.

Nadamo se vidjeti što više mladića na Maksimiru jer će tako momčad Nenada Bjelice imati lakši posao protiv favoriziranog Cityja. No Guardiola se u posljednji trenutak možda ipak odluči za najjače snage.

Mogući sastav Man Cityja:

Bravo – Cancelo, Otamendi, Garcia, Mendy – Gundogan, Foden, Doyle – Mahrez, Jesus, Poveda

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider