Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
upoznao ga je i dinamo

Guardiola predstavio svijetu novog wunderkinda iza kojeg je zanimljiva obiteljska priča

Pep Guardiola predstavio je svijetu još jednog wunderkinda, čiju su djedovi bili suigrači u Manchester Cityju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City izborio je četvrtfinale engleskog EFL kupa, nakon što je s 3:1 slavio protiv Southamptona. Pep Guardiola je u tom susretu dao priliku igračima koji ne igraju previše u Premierligi i Ligi prvaka, pa se tako u sastavu našao i Thomas Doyle.

Riječ je o 18-godišnjem veznom igraču, kojem plava krv gotovo pa doslovno teče venama. Naime, Thomas Doyle unuk je dvojice legendarnih igrača Manchester Cityja iz 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća. Mike Doyle igrao je od 1965. do 1978. godine za Manchester City i pritom upisao 448 nastupa.

Kaka i sutkinja (Screenshot) Kaka zabio golčinu, a kasnije mu na čuđenje suigrača nije odoljela ni sutkinja divider

Glyn Pardoe je od 1962. do 1976. godine također branio boje Građana, te je upisao 305 nastupa. Za Pardoea je karijera u Manchester Cityju bila jedina u njegovom životu, dok je Mike Doyle još zaigrao za Stoke, Bolton i Rochdale. Bili su suigrači čak 11 godina!

Debi svog unuka Mike Doyle nije dočekao jer je preminuo prije u lipnju 2011. godine. Drugi djed Glyn Pardoe još je uvijek živ i zasigurno ponosan na svog unuka, koji je prvi put u svojoj karijeri zaigrao u prvoj momčadi Manchester Cityja.

gol expired Nakon izbjegnute katastrofe čelnici Bayerna izgubili živce s Kovačem: "Velika večer, na najvišoj razini" divider

Thomas je član Manchester Cityja od četvrte godine i uvijek se isticao u mlađim uzrastima, gdje je redovito dobivao individualne nagrade u različitim dobnim skupinama. Čak je tri puta zaredom osvajao naslov najboljeg igrača Premierlige u mlađim uzrastima.

Prije godinu dana pretrpio je ozbiljniju ozljedu stopala zbog koje je izbivao šest mjeseci. To nije spriječilo klub da mu ponudi prvi profesionalni ugovor, koji je potpisao sa 17 godina. Ove je sezone nastupio u juniorskoj momčadi Manchester Cityja do 23 godine, za koju je u svim natjecanjima postigao tri pogotka i dvije asistencije.

Luka Modrić i Cristiano Ronaldo (Foto © nordphoto / Borja B.Hojas) /PIXSELL) Kako je Dalić iznenadio Vatrene i koliko je imidž važan: Ronaldo ima nevjerojatan sponzorski ugovor. Koliko zaradi Modrić? divider

Dobro ga je upoznala mlada momčad Dinama u juniorskoj Ligi prvaka. Modri su u gostima kod Cityja izvukli 2:2, a Doyle je pritom postigao pogodak i upisao asistenciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider