Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika anketa

Barcina momčad desetljeća: Evo tko je slavio po pozicijama i kako je prošao Rakitić

Čitatelji katalonskog Sporta izabrali su Barceloninu idealnu momčad desetljeća…

Momčad Barcelone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pred kraj godine mnogi svjetski mediji organiziraju različite izbore.
Katalonski Sport napravio je veliku anketu među svojim čitateljima, koji su birali idealnu postavu Barcelone u posljednjih deset godina, točnije u razdoblju od 2010. do 2020.

Glasovalo je čak 75 tisuća čitatelja Sporta, koji su mahom navijači Barcelone.

gol expired Hrvatski kapetan predvodi listu velikih zvijezda: Modrić u izlogu, što će Real napraviti? divider

Iako u posljednje desetljeće ne ulazi Barcelonina najuspješnija godina - 2009., to je još uvijek najplodnije dekadno razdoblje u povijesti katalonskog kluba.

Barcelona je od 2010. osvojila sedam naslova prvaka Španjolske, dva naslova prvaka Europe, pet Kupova kralja, dva naslova klupskog prvaka svijeta…

Katalonci su poskidali mnoge rekorde, a vjerojatno je najupečatljiviji onaj koji su ostvarili 2015. kada su osvojili drugu trostruku krunu (prvenstvo, kup i Ligu prvaka).

gol expired Jedan od najboljih sudaca desetljeća iznio odlične ideje kako poboljšati VAR: "Ukinite provjeru zaleđa" divider

Barcelona je time postala jedini klub kojem je to dvaput uspjelo. Koliki je to podvig najbolje govori podatak da Barcin vječiti rival i bez dileme najveći klub svih vremena, Real Madrid, nikada nije osvojio takozvani „treble“.

Čitatelji Sporta glasovali su za igrače koji su postavljeni po pozicijama u standardnoj Barcinoj formaciji 4-3-3.

Možda je i najintrigantniji bio izbor vratara. Najveći favoriti bili su Victor Valdes i Marc-Andre ter Stegen. Pobjedu je odnio Nijemac za kojeg je glasovalo 66 posto anketiranih.

gol expired Juventus se predivnim riječima i videom oprostio od Mandžukića: "Marione, hvala ti" divider

Dani Alves odnio je premoćnu pobjedu na poziciji desnog beka. Brazilac je dobio čak 98 posto glasova. Carles Puyol potukao je u konkurenciju na stoperskim pozicijama. Legendarni kapetan Barce dobio je 77 posto glasova.

Gerard Pique je drugi s 22 posto, pa njih dvojica sačinjavaju stoperski par. Jordi Alba nadmašio je Erica Abidala u borbi za poziciju lijevog beka. Za Albu je glasalo 71 posto anketiranih.

Xavi Hernandez odnio je pobjedu u veznom redu sa 64 posto glasova. Andres Iniesta dobio je 31, a Sergio Busquets samo četiri posto. U konkurenciji su još bili Cesc Fabregas i Ivan Rakitić.

gol expired Cristiano Ronaldo iznenadio mnoge s novim imidžem: Riješio problem upadanja kose u oči divider

Hrvatski reprezentativac nije dosegao jedan posto glasova, ali i sama činjenica da je bio na ponudi velika je stvar. Teško je bilo očekivati da će nadmašiti ponajveće legende Barcelone.

Nije bilo iznenađenje ni u ofenzivnom trozupcu. Lionel Messi dobio je čak 98 posto glasova na mjestu desnokrilnog napadača. Luis Suarez pobijedio je u nadmetanju za centralnog napadača sa 76 posto. David Villa dobio je 20 posto.

gol expired Modrić dobio ogromno priznanje: Hrvatski kapetan rame uz rame s najvećim legendama divider

Tek je nešto neizvjesnije bilo glasovanje za mjesto na lijevoj strani napadačkog trolista. Nemyar je slavio sa 60 posto, Thierry Henry je drugi sa 26 posto.

Ter Stegen je jedini u idealnoj postavi koji u barem jednom dijelu karijere nije igrao sa svim izabranim igračima. Naime, Puyol je otišao u mirovinu na kraju sezone 2013./2014., a Nijemac je tog ljeta stigao u Barcelonu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider