Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
novi izazov?

Vatrenog napadača po povratku u klub dočekale sjajne vijesti: Želi ga europski velikan

Ante Budimir mogao bi karijeru nastaviti u Juventusu.

Ante Budimir (Foto: Slavko Midžor/Pixsell)

Napadač hrvatske reprezentacije i Osasune Ante Budimir vratio se u klub i priključio prvoj momčadi, a po povratku u Pamplonu dočekala ga je lijepa vijest. Španjolski mediji pišu kako je Budimir svojim solidnim startom u sezonu privukao interes Juventusa.

Stara dama ima dobra iskustva s igračima njegova profila još od vremena kad je njezin dres nosio Mario Mandžukić. Budimir već drugu godinu u nizu igra jako dobro u La Ligi, a sad bi mogao svoj talent prebaciti u Serie A.

Ante Budimir Ante Budimir (Foto: Afp)

Igra dobro u kontinuitetu na visokoj razini

Hrvatski reprezentativac zabio je četiri komada u devet utakmica u klubu i s 33 godine na leđima pokazuje da može u kontinuitetu igrati na visokoj razini. Lani je zabio 17 golova među španjolskom elitom i to je bila dovoljna referenca da skauti torinskog giganta zakucaju na njegova vrata.

Juve cijeni iskusnije igrače, a Budimir bi se prema njihovu mišljenju sjajno uklopio u Serie A, koja je prikladnija za nogometaše u veteranskim godinama nego one u nježnijoj životnoj dobi. Kako Juventusu prijeti odlazak nekih napadača, želi Budimira, koji bi mogao odmah uskočiti u njegov stroj te ne bi inzistirao na tome da bude neupitni starter.

Za početak bi im mogao biti dobar impuls s klupe, a iskustvo koje donosi moglo bi im dobro doći u ključnim momentima važnih utakmica te ga zato smatraju vrlo atraktivnom opcijom za svoju koncepciju igre.

Ante Budimir Ante Budimir (Foto: Afp)

Juventus traži malo čvršćeg napadača

Budimirove igračke karakteristike vrlo su slične Mandžukićevim, a Juventini traže nekoga tko može pritisnuti suparničku obranu i ima odličan golgeterski instinkt koji iznova pokazuje iz sezone u sezonu. Nije im potrebna brzina, nego netko s igračkom inteligencijom tko može napasti prostor i ima fizičke predispozicije za borbu sa stoperima u Seire A.

Iako je u poznijim godinama, Budimir je u zenitu karijere i igra ponajbolji nogomet života, a španjolski mediji smatraju kako mu neće biti problem promijeniti sredinu kako bi prihvatio novi izazov. Uostalom, ne kuca Stara dama na vrata svaki dan.

Pep Guardiola, Luca Toni i Roberto Baggio Šou na okupljanju ikona: Pogledajte napad na Guardiolu i ubitačno spuštanje divider

Carlo i Davide Ancelotti Razdor u Madridu: Carlo Ancelotti zakačio se s vlastitim sinom oko Luke Modrića i ne želi popustiti divider

Niko Sigur Gattuso neće biti sretan, a on je vjerojatno frustiran: Hajdukov dragulj proputovao 15 tisuća kilometara uzalud divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX