Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tvrdi francuski medij

Vatreni se vraćaju na mjesto najveće sreće: Euro seli u Rusiju?

UEFA bi kroz nekoliko dana mogla objaviti konačnu odluku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako je ekskluzivno objavio francuski Le Parisien Europsko nogometno prvenstvo 2021. seli se u Rusiju, na mjesto najveće hrvatske sreće.

Koronavirus poremetio je Euro koje se trebalo igrati u lipnju i srpnju 2020. godine. UEFA je morala odgoditi prvenstvo koje je planirano u 12 europskih gradova, no kako se čini od toga neće biti ništa.

gol expired HNS ima novu epohalnu ideju: "Nikad ozbiljnija" najava izgradnje nacionalnog stadiona divider

Francuski medij tvrdi da čelnici UEFA-e ozbiljno razmatraju o ovoj opciji kako bi smanjili širenje koronavirusa, a i lakše bi bilo organizirati Euro u jednoj državi.

Rusija se pokazala kao odličan domaćin Svjetskog prvenstva 2018. kada je Hrvatska osvojila srebro. Rusiju je posjetilo tisuće Hrvata i svi su bili oduševljeni stadionima i uljudnim domaćinima.

Navodno je Ruski nogometni savez ponudio UEFA-i ovu opciju, a čelnici glavne europske nogometne organizacije tu bi vijest uskoro mogli potvrditi.

gol expired Mario Stanić dobio otkaz u Hajduku: Smijenio ga Jakobušić, a uskoro odlazi i Vukas? divider

Stanje s koronavirusom u svijetu je jako loše, posebno u gradovima koji su domaćini. UEFA je još prije domaćinstvo dala Londonu, Amsterdamu, Rimu, Dublinu, Bukureštu, Glasgowu, Bilbau, Bakuu, Munchenu, Budimpešti i Sankt-Peterburgu.

No sve je više logično da se Euro neće moći odigrati u svih 12 gradova.

Primjerice, Rusija dozvoljava određeni broj navijača na tribinama, a to u većini europskih zemalja nije moguće sve dok se situacija s koronom ne stiša.

Hrvatska bi u skupini trebala igrati u Londonu i Glasgowu protiv Engleske, Češke i pobjednika dodatnih kvalifikacija između Srbije i Škotske.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider