Trener španjolskog nogometnog prvaka Barcelone Ernesto Valverde rekao je na konferenciji za medije dan uoči subotnjeg gradskog derbija protiv Espanyola kako je Dani Olmo sjajan igrač, ali neće nagađati o njegovom dolasku.

"On je igrač koji je bio ovdje. Dobar je igrač, ali nalazi se u drugom klubu, a ja nemam običaj govoriti o pretpostavkama i hipotetskim situacijama. Ponavljam, sjajan je igrač", izjavio je Valverde upitan gdje vidi Olma.

Ofenzivac Dani Olmo, koji je 2014. prešao iz podmlatka Barcelone u Dinamo, u četvrtak je rekao u intervjuu za katalonske novine L'Esportiu kako je zagrebački klub primio ponudu za njega, te da bi možda bilo najbolje da ode sada u siječnju. Dodao je da ne zna želi li ga Barcelona sada ili na ljeto.

"Ne dajemo informacije o dolascima i odlascima prije nego službeno dođe do njih", rekao je u Barceloninih glasnogovornik u telefonskom razgovoru za Hinu.

Valverde je, pak, rekao da ne očekuje niti jedan odlazak ovaj mjesec nakon što je na posudbu u Betis otišao 21-godišnji vezni Carles Alena koji je upisao samo pet nastupa u prvom dijelu sezone.

"On je imao tu mogućnost u svom ugovoru. U kolovozu smo ga bili zadržali no sada je iskoristio klauzulu. U principu, ne mislim da će biti još odlazaka. Računamo na sve koji su ovdje te na one iz Barcelone B", rekao je Valverde.

Olmov zastupnik Andy Bara u utorak nam je otkrio kako je Dinamo primio iz Barcelone konkretnu ponudu, no odbio je reći o kolikom iznosu je riječ. Dinamo je odbio odgovoriti na upit o ponudi.

"Sretan sam što su se glasine pretvorile u konkretnu ponudu i što Barca razmatra mogućnost mog povratka ondje. Šest godina sam proveo u La Masiji (školi Barcelone) te su me naučili vrijednostima za čitav život. Ne znam žele li me dovesti sada ili na ljeto. To je posao mojih zastupnika", izjavio je Olmo u intervju za L'Esportiu.