Prema pisanju katalonskog Mundo Deportiva, Dani Olmo jest želja Barcelone, ali tek u ljetnom prijelaznom roku! Katalonci u zimskom prijelaznom roku samo žele zakapariti svojeg bivšeg igrača, ali čini se da bi do kraja sezone on trebao ostati u Dinamu.

Dani Olmo "naljutio je Barcelonu svojim medijskim istupanjem". Tako prenosi spomenuti izvor te tvrdi da Kataloncima smeta što toliko javno govori o svojoj želji za povratak u Barcelonu, ali i spoznaji da je ona zainteresirana za njegove usluge. U Barceloni bi htjeli "malo više diskrecije".

Slično kao što je bio slučaj s Frenkiejem de Jongom iz Ajaxa, kojeg su također zakaparili prošle zime, a stigao je na ljeto. Do kraja sezone ostao je u Ajaxu i skoro dogurao do finala Lige prvaka.

Isto bi Barcelona htjela ponoviti i s Olmom, samo kako bi odbila snažan nalet drugih klubova poput oba Manchestera, Juventusa, Milana, Borussije Dortmund, ali i izbjegla paprenu cijenu ako Olmo zaigra za Španjolsku na Europskom prvenstvu.

Podsjetimo, Olmo je bio najbolji igrač finala Europskog prvenstva do 21 godine lani, koje su Španjolci osvojili. Bio je uvršten i u momčad turnira, a u smiraju prošle godine debitirao je za seniorsku vrstu i nakon svega nekoliko minuta postigao pogodak. Prije samo koji dan izabran je i u najbolju mladu momčad Lige prvaka u ovoj sezoni.