Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigla potvrda

Barcelona poslala službenu ponudu za Danija Olma: "Dinamo mora odlučiti"

Barcelona je poslala službenu ponudu za Dinamova veznjaka Danija Olma...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na adresu Dinama stigla je službena ponuda Barcelone. Katalonski div želi veznjaka Dinama i španjolske reprezentacije Danija Olma!

Ovu informaciju otkrio nam je Olmov zastupnik Andy Bara:

"Mogu to potvrditi, ponuda je službena, a dalje ćemo vidjeti. Dani dolazi na pripreme Dinama, sve po dogovoru. On ima ugovor s Dinamom, pa će Dinamo i odlučiti je li za prodaju, kada će otići i za koliko", kazao nam je Bara u kratkom telefonskom razgovoru.

gol expired Ozljede poharale Liverpool: Klopp povukao prvi potez, a uskoro će i odriješiti kesu divider

Time su potvrđene višemjesečne spekulacije hrvatskih i španjolskih medija da je Olmo na radaru Barcelone. Katalonci već dulje vrijeme šalju signale da bi mogli vratiti „odbjeglog sina“. Vijest o službenoj ponudi proširila se poput požara. Objavili su je na naslovnicama i gotovo svi viđeniji španjolski mediji koji prenose hrvatske izvore.

Pored Barcelone, spekulira se da je i Borussia M'gladbach poslala službenu ponudu za Olma. Još nije procurila informacija o kojim se ciframa točno radi.

21-godišnji Španjolac u Dinamo je stigao upravo iz Barcelone u ljeto 2014. U prvim izjavama po dolasku u Zagreb isticao je da mu je cilj jednog dana vratiti se u Barcelonu. Olmo je prošao čuvenu Barcinu akademiju La Masiju, bio je i kapetan kadetske momčadi. U Dinamo je došao s napunjenih 16 godina.

Momčad Barcelone (Foto: AFP) Barcina momčad desetljeća: Evo tko je slavio po pozicijama i kako je prošao Rakitić divider

Daljnji razvoj situacije pokazao je da su i Dinamo i Olmo pogodili s odabirom. Olmo je ubrzo ušao u prvu momčad Modrih i naposljetku se prometnuo u njihova najbolja i najvrjednija nogometaša.

Trenutačna mu je vrijednost na Transfermarktu 35 milijuna eura. Zahvaljujući odličnim partijama u dresu Dinama, Olmo je prvo postao U-21 reprezentativac, a potom i seniorski reprezentativac Španjolske.

gol expired Hrvatski kapetan predvodi listu velikih zvijezda: Modrić u izlogu, što će Real napraviti? divider

Visoku kvalitetu demonstrirao je prošle sezone u Europskoj ligi te ove sezone u Ligi prvaka. Jasno je da njegove igre nisu ostale nezamijećene u Europi. S Olmom se proteklih mjeseci povezivao cijeli niz uglednih klubova.

Prije nekoliko dana nagovijestio je da broji posljednje dane u Dinamu. Sva je prilika da će Olmo napustiti Maksimir u predstojećem zimskom prijelaznom roku.

gol expired Juventus se predivnim riječima i videom oprostio od Mandžukića: "Marione, hvala ti" divider

Kad se sve zbroji, nije preveliko iznenađenje da je Barcelona poslala ponudu. Iako se spekulira da Dinamo traži okruglih 40 milijuna eura, čini se da bi se Modri mogli naći s Kataloncima na tridesetak milijuna. To bi bio transferni rekord Dinama i HNL-a. Zasad je rekorder Marko Pjaca koji je u Juventus otišao za 23 milijuna eura.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider