Real i Barcelona često, osim na terenu, vode bitke i izvan njega. Bojno polje na kojem se često sukobljavaju proteklih godina jest vrbovanje velikih brazilskih talenata.

Sve je počelo se Neymarom, kojeg je Barcelona otela ispred nosa Realu. Florentino Perez nakon toga je odlučio dodati gas i iskrcati velike svote novca da se takvo što ne bi ponovilo – doveo je Vinicusa Juniora, pa godinu potom uzvratio udarac Barci otimanjem Rodryga Goesa. 

Perezu to nije dosta, pa je odlučio kompletirati brazilski trojac budućnosti - madridska Marca piše kako je Real spreman ući u utrku za Reinera, novog velikog brazilskog talenta.

Reiner je s tek 17 godina upisao 14 nastupa, šest golova i dvije asistencije u brazilskom prvenstvu. Igra na poziciji ofenzivnog veznog, pa bi se teoretski mogao fino uklopiti s krilnim sunarodnjacima Viniciusom i Rodrygom.

Real će se u ovom slučaju ponovno morati sukobiti s Barcelonom, jednim od mnogih zainteresiranih klubova. Ozbiljno je zainteresiran i Manchester City, a cijena bi trebala biti oko 30 milijuna eura.

Reiner 19. siječnja puni 18 godina, njegov punoljetni rođendan vjerojatno će biti signal da je lov počeo. Trener južnoameričkog prvaka Flamenga Jorge Jesus natuknuo je da je moguć njegov skorašnji odlazak, rekavši da će se ''prodati u veliki europski klub za mnogo milijuna.''