Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oštro se usprotivile

Hrvatica i Amerikanka se pobunile zbog kontroverznog plana za 2025. godinu

Valerie Allman i Sandra Elkasević odaslale su snažne kritike na račun novog formata atletskih mitinga.

Sandra Elkasević (Foto: Afp)

Dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Amerikanka Valerie Allman oštro je kritizirala legendarnog američkog sprintera Michaela Johnsona, koji je najavio seriju atletskih mitinga bez skakačkih i bacačkih natjecanja.

Četverostruki američki olimpijski pobjednik nedavno je najavio pokretanje "Grand Slam Track League", novog ciklusa s četiri mitinga koji bi trebali startati od 2025. godine i na kojima neće biti skakačkih niti bacačkih disciplina.

"Grand Slam će podići naš sport na nove visine'', poručio je 56-godišnji Johnson početkom lipnja.

"Mitinzi će sadržavati vrlo ekskluzivnu skupinu najboljih, najbržih i najpopularnijih sportaša na svijetu'', dodao je.

Njegova najava izazvala je oštre kritike američke bacačice diska koja je u Parizu osvojila svoje drugo uzastopno olimpijsko zlato nakon slavlja u Tokiju.

Sandra i Allman složne

"Naše je natjecanje pokazalo da su bacačke discipline sastavni dio atletike i da ih treba prihvatiti s više entuzijazma'', kazala je 29-godišnja Amerikanka.

"Mislim da su neka od ovih novih natjecanja koja su stvorena obeshrabrujuća. Mislim da u svim događajima, posebno u bacanjima, postoji uzbuđenje. Sve je u stvaranju priče i njezinu prihvaćanju'', dodala je.

Stavove Valerie Allman podržala je sjajna hrvatska olimpijka Sandra Elkasević, vlasnica dva olimpijska zlata (2012., 2016.) i pariške bronce.

"Najviše je uzbuđenja na terenu jer imate jednoipolsatnu ili dvosatnu borbu između najboljih bacača diska, najboljih troskokaša, najboljih skakača s motkom. Mislim da bismo trebali poštovati bacače i sve atletske događaje'', kazala je hrvatska olimpijka.

Goran Ivanišević Ivaniševićeve riječi o Đokoviću odjeknule Srbijom: "To samo luda osoba može reći. Zaboravljaju jednu stvar..." divider

Josip Šutalo i Borna Sosa Vatreni se prvo našao u središtu skandala, a sad je dobio i "otpusno pismo": Žele ga klubovi iz Italije i Španjolske divider

Julian Alvarez i Dani Olmo Pao je dogovor o najvećem transferu ovog ljeta: Građani peterostručili uloženo nakon dvije godine divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook