Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentirao štošta

Hajdukov trener otkrio kakvo finale Kupa očekuje i poručio: "Ovo je klub u kojem su klub i navijači jedno!"

Valdas Dambrauskas je prokomentirao finale Kupa Rijeka - Hajduk koje se igra u četvrtak s početkom u 19:00.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslovično miran, Hajdukov trener Valdas Dambrauskas na konferenciji za medije je najavio finale Kupa Rijeka - Hajduk.

"Igrao sam u nekoliko finala u svojoj karijeri i znam da se ona rijetko osvajaju nekom taktikom, uglavnom se tu radi o motivu, želji, posvećenosti. U hotelu imamo 22 igrača, u zapisnik ih može 20. Vidjet ćemo, liječnička služba će reći posljednju riječ. Sve prethodne utakmice nisu bitne, pogotovo uoči finala", istaknuo je u uvodu Dambrauskas.

Je li ovo najvažnija utakmica njegove trenerske karijere?

gol expired Livaja: Nadam se da ćemo osvojiti Kup, a onda dogodine pucamo na prvenstvo divider

"Ne bih htio previše o tome lamentirati, vjerujem da je uvijek najvažnija ona koja je prva sljedeća. Imamo igrače, imamo atmosferu, imamo navijače i nemamo izlika."

Koliko će pritisak utjecati na same igrače? Očekujete li otvorenu ili tvrdu utakmicu s malo golova?

"Vjerujem da će biti ovo drugo. Ne znam kakav je plan pripremila Rijeka i njihov stručni stožer. Obično finala nisu neki atraktivni spektakl, taj osjećaj stupa na snagu u trenutku dok podižete trofej. Rijeka je vrlo dobra momčad koja je pobijedila dvaput ove sezone na Poljudu, mi smo u tim utakmicama napravili zbilja puno pogrešaka. Vjerujem da će to više biti kao šahovska bitka, ali vjerujem da ćemo imati dovoljno snage da osvojimo pehar."

Je li Hajduk vježbao penale?

gol expired KVIZ Zagrijavanje za Rijeka - Hajduk: Koliko znate o finalima Hrvatskog nogometnog kupa? divider

"Poslije svakog treninga igrači ostaju pucati i vježbati. Mi želimo pobijediti unutar 90 minuta, ne želimo da utakmica dođe do jedanaesteraca."

Kolege su na presici upitale da prokomentira subotnji sukob Torcide i policije na autocesti.

"Klub je dao izjavu oko toga i sve što mogu reći je da u ovom klubu su klub i navijači jedno. Kad je jedan od ta dijela ozlijeđen, onda to boli i onog drugog. Vrijedi i obrnuto. Moramo biti profesionalci, moramo biti spremni da im vratimo s osvojenim trofejem, to bi im bila najbolja nagrada. Ne želim zvučati kao neki populist, ali Hajduk je stvarno klub koji u ovom balkanskom okruženju ima najveću navijačku podršku. To je ono što je bitno, ta spoznaja je jako važna. Znamo što žele svi ljudi kojima je ovaj klub drag."

gol expired Policija uoči finala Kupa ništa ne prepušta slučaju, u jednoj splitskoj crkvi misa za zatvorene torcidaše divider

Devet godina Hajduk čeka trofej. Je li ta činjenica bila dio vaših priprema? Jeste li se pobrinuli da vam igrači ne izgore od prevelike želje?

"U onoj utakmici kad smo rasprodali stadon protiv Osijeka, možda nam se to dogodilo. Onda je idući put kad je bio pun stadion bilo malo bolje, pa onda onaj idući put još manje se to dešavalo. Ali znate što? Ako u ovako velikom klubu želite osvajati trofeje, morate se znati nositi s tim", poručio je Dambrauskas.

gol expired Tomić: Hajduk favorit? Podsjećam, jedino je Rijeka ove sezone dvaput slavila na Poljudu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider