Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvjerljiva pobjeda

Trener Lokomotive otkrio može li Hajduk biti prvak: "Livaja i Kalinić su terorizirali obranu"

Hajduk je razbio Lokomotiv s 4:0 u 28. kolu Prve HNL i preskočio Rijeku na tablici.

Nogometaši Hajduka razbili su Lokomotivu s 4:0 u 28. kolu Prve HNL na Poljudu i tako preskočili Rijeku na prvenstvenoj tablici.

Kako se Lokomotiva ove sezone više puta pokazala kao specijalist za otkidanje bodova velikoj četvorci, igračima Hajduka je bilo jasno da moraju pružiti najbolje izdanje ako žele osvojiti sva tri boda.

Kalinić pokrenuo golijadu Hajduka

Na sreću Valdasa Dambrauskasa, hajdukovci su to i prikazali na terenu. Igrala se 22. minuta susreta kada je Grgić poslao loptu za Kalinića koji demonstrira realizatorsku klasu.

No pomoćnik diže zastavicu za zaleđe, ali provjera VAR-a poništava njegovu odluku i "Bijelima" donosi vodstvo, a Kaliniću razlog za slavlje drugog gola od povratka kući.

gol expired VIDEO Pogledajte priznat i poništen gol Hajduka o kojima se raspravlja divider

Samo tri minute kasnije činilo se da je sve gotovo. Livaja preuzima ulogu asistenta, a snalažljivi Grgić zabija za 2:0. No ovoga puta VAR Hajduku uzima gol.

Usporena snimka pokazala je igranje rukom Grgića, a po novim pravilima baš svaki kontakt lopte s rukom napadača koji zabija gol poništava isti, pa makar on bio i iz velike blizine i s rukom uz tijelo.

Krovinović zabio golčinu Lokomotivi

No nije to obeshrabrilo Splićane, koji su nastavili u istom ritmu i to ih je nagradilo dvije minute pred odlazak na odmor. Filip Krovinović potpisao je jedan od najljepših golova sezone i omogućio domaćinu miran odlazak na odmor.

Prekrasan pogodak Filipa Krovinovića

"Kad je spreman, Filip uvijek igra. Nikad nije bio na klupi, a da je spreman za igru. Imamo dosta opcija, možemo rotirati, ali najvažnije je da svi igrači budu zdravi do kraja sezone", kazao je Dambrauskas nakon dvoboja.

A iz svlačionice se vratio baš isti Hajduk i nastavio mljeti goste te do 62. minute zabio još dva gola. Prvo Melnjak probija Nevistića za 3:0, a onda Kalinić krade, Livaja lijepo asistira, a Sahiti još ljepše zabija za konačnih Hajduk - Lokomotiva 4:0.

"Livaja i Kalinić terorizirali obranu Lokomotive"

Dambrauskas je bio zadovoljan predstavom svoje momčadi nakon dvoboja.

"Željeli smo zabiti i više pogodaka. Ubacili smo napadače u igru, kreirali smo dobre napade. Kada pogledate ovu utakmicu, moglo je završiti 6:0 ili 7:0", kazao je pa dodao kako još ništa nije gotovo:

"Ovo je rad u procesu, ostalo je još devet susreta, nema mjesta opuštanju", rekao je Dambrauskas nakon utakmice pa dodao kako Marko Livaja i Nikola Kalinić mogu igrati zajedno:

"Naravno da mogu igrati zajedno, terorizirali su obranu Lokomotive".

Čabraja odgovorio može li Hajduk biti prvak

Trener Lokomotive Silivijo Čabraja nikako nije mogao biti zadovoljan igrom svoje momčadi.

"Otišli smo malo prerano na reprezentativnu pauzu, jedno dva sata prerano. Mogu samo čestitati Hajduku, bili su puno bolji", rekao je Čabraja pa odgovorio na pitanja novinara može li Hajduk biti prvak:

gol expired Nastavlja se renesansa Gorice pod Toplakom: Nakon Osijeka, šokirali su i Rijeku divider

"Hajduk je danas igrao lijepo. Pet je bodova razlike između Dinama, Osijeka i Hajduka. Prvenstvo će biti napeto do samog kraja", zaključio je.

S ovom uvjerljivom pobjedom Hajduk je preskočio Rijeku i sada drži treće mjesto, bodovno izjednačen s Riječanima. Dinamo i Osijek koji imaju dva boda više svoje utakmice igraju sutra. Modri gostuju kod Belupa, a Osječani kod Šibenika.

Tablica Prva HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider