Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajne brojke

Nastavlja se renesansa Gorice pod Toplakom: Nakon Osijeka, šokirali su i Rijeku

Gorica je pod vodstvom Samira Toplaka osvojila sedam bodova u tri susreta Prve HNL.

Nogometaši Gorice šokirali su Rijeku u 28. kolu Prve HNL s 1:0 u Velikoj Gorici, a jedini pogodak na susretu djelo je Save-Arangela Čestića, nesretnog braniča gostujuće momčadi.

Nakon remija s Osijekom, Samir Toplak je poremetio planove još jednom pretendentu na naslov prvaka. Rijeka je, kao i protiv Hrvatskog Dragovoljca, ponovno odigrala slabo i upisala drugi poraz za redom.

"Kako su dečki taktički odradili utakmicu, istrčali ju, koliko su bili disciplinirani, ma to je fantazija. Lijepo mi je da smo protiv takve ekipe pokazali zube", kazao je Toplak nakon susreta pa dodao:

"Uživam u radu s mladim igračima, danas smo imali šest mladih igrača u momčadi. Ovo je velika pobjeda s igračem manje, nismo upali u negativu, nismo se povukli, tražili smo gol i na kraju nas je sreća pomazila. No, sreća prati hrabre. Zasluženo smo pobijedili", zaključio je.

Čestić zabio drugi autogol u dresu Rijeke

No, krenimo redom. Prvo poluvrijeme je uglavnom bilo za zaborav, osim pogreške Kotarskog iz koje je Rijeka zamalo povela.

U 50. minuti utakmice gosti su imali novu priliku, pucao je Selahi s 25 metara, ali ispriječila se stativa, a onda u 61. minuti protencijalni problemi za Goricu. Cruz neoprezno gazi Velkovskog, za to biva nagrađen drugim žutim, a Rijeka u finiš dvoboja ulazi s igračem više.

Autogol Save Čestića za pobjedu Gorice

Ipak, gosti ne koriste terensku nadmoć, štoviše, uskoro moraju po loptu u svoju mrežu. Tragičar je, kao i protiv Osijeka, srbijanski branič Sava Čestić, koji postiže svoj drugi autogol u riječkom dresu.

"Mislim da smo bili kompaktni u prvom dijelu, htjeli smo zadržati stabilnu obranu, a s igračem više htjeli smo ubaciti napadača. Nedostajalo nam je kreativnosti i kvalitete u napadu, ali zabiti još jedan gol sam sebi, to je ipak previše", kazao je Goran Tomić.

Rijeka propustila preuzeti vrh ljestvice

Do kraja susreta Riječani su mogli i do izjednačenja. Prvo je šansu imao Abbas, a onda Vuk, ali na mjestu je bio vratar Gorice Kotarski.

"Ako ne možemo u kontinuitetu dobivati utakmice, to je onda nivo ove ekipe, ali idemo dalje. Visoko smo na tablici, imamo finale Kupa, imamo se za što boriti do kraja sezone", zaključio je.

Ovim porazom Rijeka je propustila bar privremeno preuzeti vrh ljestvice od Dinama, dok je Gorica nastavila sjajan niz otkako je na klupu sjeo Samir Toplak. Nakon reprezentativne stanke Riječani idu u goste Istri, dok će Gorica na noge Šibeniku.

Tablica Prva HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider