Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šok u Japanu

Otkriveno zašto je Vaha dobio otkaz: Bio je iznenađen i ljut!

Japanski nogometni savez na izvanrednoj je konferenciji i službeno objavio da je Vahid Halilhodžić dobio otkaz.

Vahid Halilhodžić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Svijet nogometa u nedjelju je šokirala vijest da Vahid Halilhodžić napušta klub Japana samo dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Japanski nogometni savez u ponedjeljak je sazvao izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je njihova odluka postala službena. Halilhodžić je dobio otkaz, a na klupi će ga naslijediti Akira Nishino, bivši trener Osake i tehnički direktor Saveza.

Predsjednik saveza Kozo Tashima izjavio je da je došlo do problema u ''povjerenju i komunikaciji'' te da je Halilhodžić bio ''iznenađen i ljut.''

Japanski mediji pišu da je glavni razlog otkaza nezadovoljstvo pripremnim utakmicama, u kojima je Japan odigrao 1:1 s Malijem i izgubio 2:1 od Ukrajine. Prije pripremnih utakmica Japan je teško izgubio od svojih velikih rivala Južne Koreje (4:1) na Prvenstvu Istočne Azije; japanski mediji taj su poraz nazvali velikim poniženjem, a Halilhodžić se našao pod velikim pritiskom.

Unatoč lošim rezultatima u posljednjih nekoliko utakmica, ova je odluka izazvala polemike u Japanu. Mnogi smatraju da otkaz treneru uoči SP-a nije dobar potez, a na Vahinu stranu stali su i neki igrači.

''Nije u redu sve svaliti na trenera, i mi snosimo dio krivnje'', rekao je Hiroki Sakai, reprezentativac Japana i igrač Marseillea.

Ukupno je na klupi Japana zabilježio učinak od 21 pobjede, devet remija i osam poraza.

Ovo nije prvi put da je Halilhodžić dobio otkaz uoči početka Svjetskog prvenstva. S Obalom Bjelokosti izborio je Svjetsko prvenstvo 2010., ali dobio je otkaz četiri mjeseca prije početka. Na sljedećem SP-u u Brazilu ostvario je zapažen rezultat: Alžir je prvi put u povijesti uveo u osminu finala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider