Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vaha opet ostao bez SP-a

Šok dva mjeseca prije početka SP-a: Vahid Halilhodžić napušta klupu Japana!

Iznenađujuća vijest dolazi s Dalekog istoka uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Vahid Halilhodžić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Japanski mediji javljaju da Vahid Halilhodžić napušta klupu Japana dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Čelnici Japanskog nogometnog saveza (JFA) trebali bi u ponedjeljak održati izvanrednu konferenciju za medije na kojoj će ovu vijest i službeno objaviti.

Točni razlozi Halilhodžićeva odlaska nisu poznati, ali navodno mu je Savez odlučio uručiti otkaz. Iako je izborio Svjetsko prvenstvo, Halilhodžić je često bio pod pritiskom japanskih medija zbog igre reprezentacije, pogotovo nakon poraza 4:1 od velikih rivala Južne Koreje.

Japan će u Rusiji igrati u skupini H protiv Senegala, Poljske i Kolumbije.

U sličnoj je situaciji Halilhožić bio i na klupu Obale Bjelokosti. S njima je izborio SP u Južnoafričkoj Republici, ali dobio je otkaz četiri mjeseca prije početka. Nakon toga preuzeo je zagrebački Dinamo, koji je napustio nakon verbalnog konflikta s tadašnjim izvršnim predsjednika Modrih Zdravkom Mamićem.

Odličan stručnjak teške osobnosti

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. vodio je Alžir, s kojim je ostvario dobar rezultat plasiravši se u osminu finala prvi put u povijesti Alžira.

Iako se neprijeporno radi o stručnjaku i prije toga nogometašu visoke klase, Halilhodžića tijekom cijele karijere, igračke i trenerske, prati glas čovjeka teške osobnosti. Nerijetko je ulazio u konflikte s čelnicima klubova gdje god je radio, od BiH i Hrvatske do Francuske, Turske i Japana. Pod ne sasvim razjašnjenim okolnostima napuštao je brojne adrese, a čini se da se slična priča nastavila i u Japanu.

Kako god, Halilhodžić je stručnjak od formata i zacijelo neće dugo ostati bez posla. Pitanje je samo koliko dugo će ostati na sljedećoj adresi?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider